tromaktiko: Η Τρόϊκα δεν ασχολείται με περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η Τρόϊκα δεν ασχολείται με περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις



Η Άμυνα και η Εξωτερική πολιτική της χώρας παραμένουν στην αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου.

Κατ’ αρχάς διευκρινίζεται ότι οι πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να απαιτούν τη μείωση του αριθμού των στελεχών των Ε.Δ. κατά 30% είναι απολύτως ανακριβείς. Η τρόικα δεν ασχολείται με τα θέματα αυτά.
Μπορεί να διερχόμεθα μια βαθειά δημοσιονομική κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής και έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αναληθές είναι και το ότι η Ελλάδα έχει δήθεν στρατό 200.000 στελεχών. Τα επαγγελματικά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με το πολιτικό προσωπικό είναι περίπου 80.000. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέχουμε σε μια πανεθνική προσπάθεια για τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση και η συμβολή μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αναδιοργανώνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για να είναι σύγχρονες και λειτουργικές και κυρίως κάνουμε μια βαθιά τομή στα εξοπλιστικά προγράμματα, για λόγους διαφάνειας αλλά και εκλογίκευσης. Δεν τίθεται τέλος κανένα απολύτως ζήτημα απόλυσης υπηρετούντων ΕΠΟΠ. Οι λόγοι για τους οποίους απολύονται λόγω ακαταλληλότητας οι ΕΠΟΠ περιγράφονται επακριβώς στο άρθρο 13 του Ν. 2939/2001, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3036/2002.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απάντησης του ΥΕΘΑ σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού των Ε.Δ..

Ερώτηση 14161/31-03-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Συμφώνως με δημοσιεύματα των οικονομικών αλλά και αμυντικών σελίδων του τύπου, επισημαίνεται ότι, σι εκπρόσωποι των δανειστών της τρόϊκα, προτείνουν μία λύση -«σόκ», για τους επαγγελματίες οπλί­τες πενταετούς υποχρεώσεως, αφού «μπήκε στο τραπέζι» η περίπτωσή τους, επειδή η εργασιακή τους σχέ­ση δεν έχει ακόμα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.
Όπως αναφέρεται, η τρόϊκα υποστηρίζει πώς η χώρα (μας) δεν μπορεί να συντηρεί δύο δημόσιες δι­οικήσεις καθώς το μέγεθος του στρατού, «συγκρίνεται» με εκείνο του στενού δημοσίου τομέως, ενώ «ζη­τoύν» μία περικοπή, της τάξεως του 30%1 Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας «ζητούν» να μειώσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, παραβλέποντας φαίνεται (επιεικής διατύπωση) ότι η Ελλάδα, δεν έχει για γείτονές της το Λουξεμβούργο, την Αυστρία, ή το Βέλγιο!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
1.Είναι σε γνώση του υπουργείου τα δημοσιευόμενα για την μείωση των ανδρών των Ενόπλων μας Δυ­νάμεων που «ζητούν» οι της τρόϊκας; Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δημοσιογραφικές πλη­ροφορίες;
2. Είναι δυνατόν να «πιέζουν» για να μειωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αδιαφορώντας για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις και παραμέτρους, μιας τέτοιας ενεργείας; Πώς τοποθετείται το υπουργείο και τι προτίθεται να πράξει, ώστε να γίνει απολύτως κατανοητό, από τους όποιους «εκπροσώπους της τροϊκας», πώς τέτοιου τύπου «προτεινόμενα μέτρα», δεν μπορεί ποτέ να γίνουν αποδεκτά;



http://kranosgr.blogspot.com/2011/04/blog-post_9189.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!