tromaktiko: Σχετικά με: Εμπρός όλοι μαζί για τα δικαιώματα της κατσαρίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σχετικά με: Εμπρός όλοι μαζί για τα δικαιώματα της κατσαρίδας



Τα ερωτήματα που θέτεις έχουν κάποια βάση.  Πριν σου απαντήσω θα σε ρωτήσω κι εγώ κάτι...
 αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_6981.html
Γιατί το να σκοτώσω, άσχετα τον λόγο, να βασανίσω ή να φάω άνθρωπο είναι κακό; Σύμφωνα με την λογική που χρησιμοποιείς δεν πρέπει να είναι κακό. Εκτός βέβαια και αν θεωρείς πως ο καλός θεούλης έφτιαξε τον κόσμο και όλα τα πλάσματα με μοναδικό σκοπό να τα "απολαμβάνει" ο άνθρωπος, οπότε όλα δικαιολογούνται λόγω "θεϊκής εντολής".

Η Φύση έχει κάποια όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάμε. Τα εντομοκτόνα μπορεί να τα χρησιμοποιούμε με τον τόνο αλλά γυρνάνε πάλι σε μας. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα και οι ορμόνες και όλα τα άλλα. Από εκεί και πέρα το κάθε πλάσμα έχει διαφορετικό κύκλο ζωής αλλά και νοητικής και συναισθηματικής ικανότητας. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην μύγα και στην γάτα, όπως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην μαρίδα και το δελφίνι. Σίγουρα δεν έχεις νιώσει την αγάπη (ή έστω την παρέα) ενός σκύλου ή και κάποιου άλλου ζώου για αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις. Σίγουρα το κάθε είδος πρέπει να τρέφεται και για να τραφεί πρέπει να σκοτώσει και να φάει κάτι, είτε φυτικό οργανισμό είτε ζωικό. Αυτό όμως δεν καθαγιάζει τα πάντα. Άλλο να σκοτώνεις για επιβίωση και άλλο για διασκέδαση. Άλλο να σέβεσαι και να παίρνεις αυτό που σου είναι απαραίτητο και άλλο να χαίρεσαι με τον πόνο, την αγωνία και τον θάνατου του άλλου. Ότι και να είναι αυτό το "άλλο".
Η λογική του κέρδους, της υπερκμετάλευσης, της υπερκατανάλωσης και του άκρατου υλισμού έφερε τον πλανήτη εδώ που είναι τώρα και τον πάει στο εφιαλτικό αύριο που έρχεται. Τώρα στο αν υπάρχουν "δήθεν" φιλόζωοι, η απάντηση είναι ότι σίγουρα υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και "δήθεν" φιλάνθρωποι. Δεν αλλάζει κάτι αυτό. Σεβάσου την φύση και όλα τα πλάσματα γιατί μέρος του Όλου είσαι κι εσύ όπως κι αυτά.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!