tromaktiko: Απάντηση στην ανακοίνωση των τρίτεκνων που αυτοπαραλληλίζονται με εφοπλιστές

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απάντηση στην ανακοίνωση των τρίτεκνων που αυτοπαραλληλίζονται με εφοπλιστές



Βλέποντας τη συντονισμένη εκστρατεία σας σε όλα τα μέσα, (τρομακτικό, esos, alfa vita κ.λπ., αναρωτιέμαι ποιούς από τους συμπολίτες σας θέλετε να πείσετε.
 Μεταξύ σας, αφού είστε οργανωμένοι ( άλλη πρωτοτυπία κι αυτό) φαντάζομαι υπάρχει απόλυτη ομοφωνία, αλλά είναι κάπως παράδοξο και οξύμωρο, μέσω της δημοσιοποίησης να ζητάτε να σας συμπαρασταθούν εκείνοι τους οποίους με τα προνόμιά σας αδικείτε ( γιατί περί νομοθετημένης αδικίας πρόκειται, εφόσον οι λεγόμενες βάσεις, ανατρέπονται εκ θεμελίων με τις .. αυτοδίκαιες μεταγραφές, που όλως παραδόξως! γίνονται από τις οικονομικότερες για σας επαρχιακές πόλεις, προς τα καλά πανεπιστήμια της χώρας μας).
Επί της ουσίας τώρα, μια δίκαιη απάντηση στο αίτημά σας είναι η εξής. Η καταφυγή στην υπερβολή (36000, 3 παιδιά ταυτόχρονα, εφοπλιστές κ.λπ) με στόχο την ευαισθητοποίηση είναι θεμιτή, αλλά για σκεφθείτε αν υπάρξει και υπερβολή εναντίον σας( π.χ ζητάν να εξισώσουν το 10 με το 20, τα θέλουν όλα δικά τους, μη διαβάζεις, μην προσπαθείς θα περάσεις εκεί που θες ή το καλύτερο επάγγελμα είναι να είσαι ... πολύτεκνος). Ας διαβάσουν τα παιδιά σας, ώστε να βρίσκονται στην ίδια πόλη με την αξία τους. Κι αφήστε το παραμύθι για 36.000. Ούτε 1 στους 1000 να σπουδάζει ταυτόχρονα 3 παιδιά. Μόνο από την εφορία σε σχέση με ένα δίτεκνο έχετε διαφορά 3000 στο φόρο, πέρα από τα υπόλοιπα. Γιατί δεν δέχεστε το πλαφόν που έβαλε το υπουργείο; Δεν είναι ντροπή να θέλετε να μας πείτε ότι τρίτεκνος ή πολύτεκνος σημαίνει ευπαθές κοινωνικά άτομο; Και στο κάτω κάτω που είναι η αρχή της ισότητας και των ίσων ευκαιριών; Είχατε προκλητικά προνόμια ως τώρα και τουλάχιστον μην προκαλείτε. Ας πάει και κανένα από τα παιδιά σας και για χειρωνακτική εργασία, δεν είναι κακό. Το κακό είναι ένας μαθητής του 11 να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από ένα μαθητή του 18.! Η ιδιότητα ως συνταγματική επιταγή υπερβαίνει ως πανανθρώπινη αξία τις προσταγές μιας αμφισβητούμενης προσωρινής δημογραφικής κρίσης. Τι θέλετε δηλαδή μόνο τα δικά σας παιδιά ή και εσείς οι ίδιοι να βολεύονται και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν. Τα όποια προνόμιά σας ( ίσως ένας Τριβωνιανός θα χρειαζόταν για να καταγράψει ) κάποιοι τα πληρώνουν. Τους ρωτήσατε πως αισθάνονται; Κι αν κάποια εποχή η πατρίδα τα άντεχε όλα αυτά, τώρα δεν υπάρχει χώρος για ιδιοτέλειες και για οργανωμένους εκβιασμούς. Η αίσθηση της δικαιοσύνης είναι ο καλύτερος συγκολλητικός αρμός του κοινωνικού ιστού.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!