Τον χρησιμοποιούμε κυρίως στην μαγειρική αλλά και στην φαρμακευτική. Ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν έχει απλά χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία με συχνό και αρκετό πότισμα το καλοκαίρι. Καλό είναι να μην φυτεύουμε κάτι άλλο δίπλα του αφού δημιουργεί συνεχώς παραφυάδες. Για την ενθάρρυνση νέας βλάστης σημαντικό είναι το κορυφολόγημα ώστε να έχουμε φρέσκο δυόσμο όλο τον χρόνο. Η καλύτερη εποχή του για σπορά είναι στα τέλη του Μάρτη. Έξυπνο tip για να διατηρήσει το άρωμά του. Μην τον κόβεται με το μαχαίρι, αλλά με τα χέρι.
http://fytosymvoules.blogspot.com/