tromaktiko: Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγείται ο Δήμος Κερατσινίο​υ-Δραπετσώ​νας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγείται ο Δήμος Κερατσινίο​υ-Δραπετσώ​νας



Αλόγιστες σπατάλες ,επιπόλαια στάση σε σοβαρά ζητήματα , προχειρότητα είναι μόνο μερικά απο αυτά που καταλογίζουν στον Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκά Τζανή η αντιπολίτευση Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση».
 Έμφαση δίνεται στα τεράστια ποσά που ξοδεύονται για διαφημιστική προβολή ανύπαρκτου έργου αλλά και στις αλόγιστες προσλήψεις χωρίς να αξιοποιειται το υπάρχον προσωπικό του Δήμου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση»
Στην σημερινή δύσκολη εποχή για όλους τους πολίτες και με δεδομένες τις περικοπές που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2010, η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, κρίνεται ως μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία ώστε να μη καταρρεύσει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Η διαπίστωση αυτή διατυπώθηκε σε όλους τους τόνους, από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Επιπλέον στη διάρκεια της βιαστικής συζήτησης σε μια διαδικασία πραγματικά πρωτόγνωρη για τη σοβαρότητα του θέματος, καταγγέλθηκε ο προϋπολογισμός ως προβληματικός, ελλειμματικός και αναξιόπιστος.
Δυστυχώς τίποτα από αυτά που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο δε συγκίνησε τη δημοτική αρχή. Ενώ ο Δήμαρχος δήλωσε στις λαϊκές συνελεύσεις και στο Δημοτικό συμβούλιο ότι είναι τεράστιο το χρέος του Δήμου, χωρίς μέχρι σήμερα να το προσδιορίσει επακριβώς, στην πράξη λειτουργεί ως δήμαρχος ενός Δήμου που υπάρχει περίσσευμα.
Οι σπατάλες συνεχίζονται και για ασήμαντη αφορμή δίνεται δημοτικό χρήμα δεξιά και αριστερά. Πιο συγκεκριμένα:

1. Σκορπίζονται τεράστια ποσά για τη διαφήμιση και προβολή ανύπαρκτου έργου.

2. Δίνονται ποσά για αλόγιστες προσλήψεις, ενώ δεν αξιοποιείται επαρκώς το υπάρχον προσωπικό του Δήμου, δεν γνωρίζει κανείς τον ακριβή αριθμό και τις διαδικασίες πρόσληψης.

3. Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ψηφίζονται πολλές προτάσεις για έκτακτη οικονομική στήριξη συμπολιτών μας πάντοτε ευκαιριακά, χωρίς να υπάρχει οργανωμένη κοινωνική πολιτική και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων.

4. Τελευταίο παράδειγμα αυτής της εξαιρετικά επιπόλαιης στάσης είναι η χορήγηση νέας έκτακτης επιχορήγησης στο καλλιτεχνικό μουσικό σύλλογο «Ποιμενικό αυλό», φτάνοντας στους 3 πρώτους μήνες από τις αλλεπάλληλες επιχορηγήσεις στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.
Είμαστε υποχρεωμένοι έγκαιρα να επισημάνουμε τους κινδύνους και να προειδοποιήσουμε τη Δημοτική Αρχή. Το χρήματα των Δημοτών είναι ιερά και κανένας δε δικαιούται να προβαίνει σε αλόγιστες σπατάλες. Στόχος πρέπει να είναι ο δήμος μας να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του και να παράγει ουσιαστικό έργο, ωφέλιμο για όλους τους δημότες και όχι επιλεκτικά σε κατηγορίες πολιτών και φορέων.
Η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» παρακολουθεί στενά τα ζητήματα, καλεί τη Δημοτική Αρχή να φερθεί ώριμα και υπεύθυνα και δηλώνει ότι θα καταγγείλει στους πολίτες της πόλης κάθε φαινόμενο κακοδιαχείρισης και σπατάλης."
Σίγουρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Δήμο. Αποδεδειγμένα ο καθένας προσπαθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να βγει κερδισμένος εις βάρος των δημοτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πολλά από τα έργα που διαφήμισε και διαφημίζει ο Δήμος και η νέα δημοτική αρχή με αφίσες και φειγ-βολάν δεν άνηκαν ούτε στην αρμοδιότητα του, ούτε τα οργάνωσε ,τα "εμπορεύτηκε" όμως ως δική του επιτυχία.
Τα προβλήματα στον Δήμο παραμένουν, τα διαφημιστικά φυλλάδια και οι αφίσες συμπληρώνουν τα σκουπίδια που όποτε μπορεί ή όποτε θέλει η Δημοτική αρχή τα μαζεύει .Τα "μεγάλα" έργα που διαφήμιζε η δημοτική αρχή δεν υπάρχουν ούτε σε "φιλοσοφικές" συζητήσεις , ενώ πιο πολλά μαθαίνεις από την ιστοσελίδα του συνδυασμού του Δημάρχου παρά από το site του δήμου που στην πραγματικότητα είναι δύο!!!. Μέσα σε τέσσερις μήνες οι χορηγίες είναι τεράστιες όπως και τα άσχημα οικονομικά του Δήμου.
Οι "Λαϊκές Συνελεύσεις" που πραγματοποιήθηκαν ,σαν σκέψη ήταν πολύ καλές σαν ουσία όμως ήταν ένα απόλυτο μηδέν. Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να δεί κάποιος ότι έκανε "αγγαρεία" η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά. Πολλά απο τα ερωτήματα των πολιτών απλα τα σημείωναν ενω οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που θα μπορούσαν να δώσουν άμεση απάντηση ή δεν ήταν παρών στις περισσότερες συνελεύσεις ή δεν συμμετείχαν στην διαδικασία. Τα ρολόγια είχαν την τιμητική τους ενω στήνονταν και πηγαδάκια μπροστά στα μάτια του ακροατηρίου.
Δυστυχώς η απειρία αλλα περισσότερο η αλλαζονεία δημιουργεί πρόβλημα και το πρόβλημα θα το πληρώσει πάλι ο λαός του των δύο δήμων. Ο κόσμος του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχει "τιμωρήσει" πολύ καλύτερους Δημάρχους και δημοτικές αρχές.Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν διαφέρει σε τίποτα απο την προηγούμενη όσον αφορά την διοικήση. Η μόνη διαφορά είναι οτι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν ανύπαρκτη παντού ενω η τωρινή το διαφημίζει κιόλας.......

http://www.7news.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!