tromaktiko: Απάντηση για τους μοτοσυκλετιστές

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απάντηση για τους μοτοσυκλετιστές



Ρε παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλετε άκρη. Ας το αφήσουμε το θέμα στα γεγονότα που θεωρώ ότι συμφωνούν όλοι:

1. Δεν τηρείται ο ΚΟΚ από κανέναν.
2. Δεν υπάρχει επίβλεψη, οπότε ο καθένας κάνει το κοντό του και το μακρύ του.
3. Και στις μηχανές και στα αυτοκίνητα έχουμε κακούς και καλούς (πολύ λίγοι) οδηγούς. Όταν λέω καλούς εννοώ αυτούς που δεν πραγματοποιούν επιπόλαιους ελιγμούς ώστε να απειλούν την σωματική ακεραιότητα των άλλων.
4. Ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών έχει πληρώσει για να πάρει το δίπλωμα και δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί στους δρόμους. Σε αυτό αν συμπεριλάβουμε και τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντίληψη που είχαν παλιότερα αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας, θα έπρεπε να εξετάζονται πιο τακτικά, αν είναι κατάλληλοι για οδήγηση.
5. Η καθημερινή αυξημένη κίνηση στους δρόμους έχει αναγκάσει πολλούς να κινούνται με μηχανάκια και για τον ίδιο λόγο περνούν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομο και ότι έχει μεγάλο ρίσκο για την σωματική του ακεραιότητα.
6. Δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις παρκαρίσματος και τουλάχιστον για εμένα θα πω ότι παρκάρω πάνω στα πεζοδρόμια, προσέχοντας φυσικά να μην το κλείνω, εξυπηρετώντας τους οδηγούς ΙΧ να βρουν πιο εύκολα θέσεις παρκαρίσματος.
7. Οι δρόμοι είναι απαράδεκτοι, με αποτέλεσμα ένας οδηγός να χρειάζεται να κάνει ελιγμό για να αποφύγει μια λακκούβα ή μια γάτα που κανονικά δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους ή ακόμα και έναν πεζό όπου όλοι έχουμε μάθει να περνάμε απέναντι όχι από διαβάσεις αλλά από όπου μας καπνίσει. Στο τελευταίο φταίνε και οι δρόμοι διότι δεν προσφέρονται αρκετές διαβάσεις.
8. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που γίνονται ατυχήματα και οι περισσότεροι δεν οφείλονται στον τύπο του οχήματος, αλλά σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα έχεις το μυαλό σου αλλού, είσαι νευριασμένος με μια κατάσταση, μιλάς στο κινητό.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα διότι με την αύξηση την βενζίνης αλλά και με την κρίση, θα αυξηθεί ο αριθμός των μοτοσυκλετών στους δρόμους. Εγώ όποτε βγαίνω στους δρόμους με το αμάξι είμαι πάρα πολύ προσεκτικός ιδίως με τα μηχανάκια, αφενός γιατί ξέρω πως κινούνται, αφετέρου διότι ξέρω ότι εμένα απλά θα μου γρατζουνίσει το αμάξι αλλά εκείνος είναι πολύ πιθανό να πάθει σωματική βλάβη. Άλλωστε αυτό το αναφέρει και ο ΚΟΚ. Όσο πιο μικρό είναι το όχημα τόσο πιο μεγάλη προσοχή πρέπει να του δίνουμε.

Μπορώ να βρω και πολλά άλλα να γράψω, αλλά η γενική ιδέα αυτή είναι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!