tromaktiko: Σχετικά με: Βρωμιές στο δρόμους από... "φιλόζώους"!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σχετικά με: Βρωμιές στο δρόμους από... "φιλόζώους"!



Σχετικα με την αναφορα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_50.html
Στην Ελλαδα ο νομος υποχρεωνει τον κατοχο του κατοικιδιου να καθαριζει τις ακαθαρσιες. Τοσο απλα.
 Σε περιπτωση στην οποια παρανομει καποιος συστηματικα, καταγγελια στην αστυνομία.
Οσον αφορα τωρα τα γαβγίσματα, αυτα ειναι αλλη ιστορια. Νομικα ειμαστε ολοι κατοχυρωμενοι να κατεχουμε μεχρι 2 κατοικιδια ανα οικια σε αστικα κεντρα. Δυστυχως για το ενοχλητικο γάβγισμα δεν μπορεις να κανεις κατι περισσοτερο απο το να ζητησεις ευγενικα απο τους γειτονες σου ειτε να παίρνουν το σκυλι μεσα στο σπιτι τις βραδυνες ωρες, ειτε να τους ζητησεις να εφοδιαστουν ηλεκτρονικα κολάρα για το γάβγισμα. Εαν αντιμετωπιζουν οικονομικες δυσκολιες, μπορεις παντα ευγενικα να προτεινεις να συμμετεχεις στο κοστος. Αυτο που εχω μαθει μετα απο πολλα χρονια συμβιωσης με σκυλια ειναι οτι λιγη στοιχειωδης ευγενεια ακομα και τη στιγμη που αισθανεσαι ως θιγμενος παει πολυ μακρια και θα μπορεσεις να βαλεις τον γειτονα στην θεση σου ευκολα.
Οσον αφορα τα σκυλια στο εξωτερικο, οι κανονισμοι ποικίλλουν, και σε αλλα θεματα ειναι πολυ πιο χαλαροι, σε αλλα δε πολυ πιο αυστηροι. Για παραδειγμα στην Γερμανια δεν εισαι υποχρεωμενος νομικα να καθαριζεις τις ακαθαρσιες οπως εισαι εδω, εχεις το δικαιωμα να παιρνεις τον σκυλο σου σε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιους χωρους (ΜΜΜ/παρκα/παραλιες) και οσον αφορα εστιατορια/μπαρ/καταστηματα η καθε επιχειρηση επιλεγει εαν τα επιτρεπει ή τα απαγορευει στο καταστημα, αλλα οχι κατα περιπτωση παρα με πινακιδα στην πορτα.
Ελπιζω να ηταν χρησιμα τα σχολια.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Επειδη η ενημερωση δε βλαπτει καλο ειναι να γνωριζουμε τα εξης...1ο αν ειναι γειτονα μας μπορουμε να του ζητησουμε το βιβλιαριο υγειας ωστε να βεβαιωθουμε οτι το κατοικιδιο που μενει διπλα μας εχει εμβολιαστει και δε διατρεχουμε κινδυνο. 2ον τα σκυλια οπως και οι ανθρωποι ακολουθουν το ωραριο κοινης ησυχιας δλδ το μεσημερι υποχρεουται να το βαζει μεσα αλλα και το βραδυ..εκτος αν κατεχει μονοκατοικια..(εκει υπαρχουν αλλα μετρα) 3ον ζηταμε απο το δημο μας (οπως και στο εξωτερικο) να τοποθετηθουν ειδικοι καδοι στα παρκα ωστε να πετανε εκει τα κοπρανα οι φιλοζωοι (δν μπορει ο ιδιος καδος που πεταει το παιδι μας ενα σκουπιδακι να ειναι και για κοπρανα για ευνοητους λογους..καθως ουτε ο φιλοζωος ειναι υποχρεωμενος να κουβαλει τα κοπρανα στο χερι του για αποστασεις και να τα πεταει σε καδους κοινους (φανταστειτε τους καδους γεματους κοπρανα δε γινεται αυτο!) αυτα ειναι τα βασικα..Επισης δε μπαινουμε σε διαμαχη μαζι του γιατι το να εχει κατοικιδιο ειναι δικαιωμα του! Αν τα κοπρανα γινουν σε πεζοδρομιο ειναι υποχρεωμενος να τα μαζεψει και να τα πεταξει στον ειδικο καδο...αν δεν υπαρχουν ειδικοι καδοι δε μπορειτε να του πειτε τιποτα γιατι δε φταιει ουτε αυτος...εχει δικαιωμα να τα αφησει κατω ειτε να τα μαζεψει καθως το κρατος του εδωσε αδεια χωρις το ιδιο το κρατος να εχει προυποθεσεις τετοιες..


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι μόδα να έχεις ένα κατοικίδιο. Είναι η ανάγκη να δώσεις και να πάρεις αγάπη σε ένα πλάσμα που θα σου φερθεί πολύ καλύτερα και τίμια από έναν άνθρωπο. Όχι βέβαια ότι πρέπει να σταματήσουμε τις επαφές με ανθρώπους. Συμφωνώ κι εγώ ότι τα ζώα δεν πρέπει να μπαίνουν σε καταστήματα. Αλλά εδώ που τα λέμε θεωρώ πολύ πιο υγιεινό και αβλαβές να έχω εγώ το σκυλί μου στην ταβέρνα δίπλα μου, από εσένα που καπνίζεις μές τα μούτρα μου επειδή είσαι "Ελληνάρας". Τώρα όσον αφορά τις ακαθαρσίες, οι περισσότερες είναι από αδέσποτα. Σίγουρα όμως οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να τα μαζεύουμε. Αλήθεια όμως, πόσοι από εσάς έχετε αλλάξει το παιδί σας σε κάποια άκρη της εθνικής οδού και έχετε πετάξει τις πάνες κλπ χύμα στην άκρη του δρόμου? Μήπως λίγοι? Δε νομίζω, γιατί έχω δει αμέτρητες...Όσον αφορά τα γαβγίσματα κλπ, το ίδιο ενοχλητικό μπορεί να είναι για μένα το κλάμα του μωρού σου στις 3 τη νύχτα...Άραγε υπάρχει κάποιο πλαίσιο νόμου και για τα μωρά? Μη λέμε ό,τι θέλουμε...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θέλω να ενημερώσω τους αγαπητούς αναγνώστες ότι σύμφωνα με τον νόμο, οι φιλόζωοι υποχρεούνται να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικιδιων τους έχοντας μαζί ειδικές σακούλες. Και να τονίσω ότι όταν κάτι μας ενοχλεί, σημαντικό ρόλο παίζει η ευγένια και η καλή διάθεση. Επομένως, αν τύχει και δείτε κάποιον με σκύλο και χωρίς πρόθεση να μαζεψει τις ακαθαρσίες, μπορείτε πολύ ευγενικά να του εξηγήσετε ότι θα πρεπει να τα μαζέψει. Και να ξέρετε ότι τα σκουπίδια αποτελούν μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης από τις ακαθαρσίες του σκύλου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!