tromaktiko: Σχόλια- Απόψεις αναγνωστών για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σχόλια- Απόψεις αναγνωστών για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων



Για να καταλάβεις το τι παρακινεί τους ανθρώπους πρέπει να είσαι σε θέση να κατανοήσεις τα κίνητρα τους.... Στην προκειμένη περίπτωση για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων λές οτι θα γίνονται δολοφονίες με σκοπό την χρήση οργάνων. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατι πολύ απλούστατα τα όργανα των νεκρών, υποθέτω, θα μαζέυονται στα νοσοκομεία και από εκεί θα διανέμονται ανάλογα την συμβατότητα στους ασθενείς. Δεν θα υπάρχει οικονομικό κίνητρο για ! παράνομιες γιατι τα όργανα αυτά δεν θα έχουν μια ΤΙΜΗ πάνω τους, αλλά θα είναι σε ένα κλειστό κύκλωμα μέσα στα νοσοκομεία. Επίσης το να σκοτώσω εσένα για τα όργανα σου είναι κάργα άτοπο γιατί πρέπει να ελέγξω την συμβατότητα που είναι στον πραγματικό κόσμο είναι ανούσιο. Τώρα όσοι συμμετέχουν σε κυκλώματα κλοπής οργάνων θα χάσουν το κέρδος γιατί θα υπάρχουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρκετοί ΝΟΜΙΜΟΙ δότες οργάνων...Όσο για το αν είναι δικό σου το σώμα...είναι ναι οσο είσαι ΖΩΝΤΑΝΟΣ, όταν είσαι νεκρός όμως δεν σου ανήκει τίποτα γιατι απλά δεν ΥΠΑΡΧΕΙΣ.

Αναγνώστης
----------------------



Καταρχάς πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για δωρεά και να αρχίσουμε να μιλάμε για κατάσχεση. Μήπως εφόσον απέτυχε ο παραδοσιακός τουρισμός οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι αποφάσισαν ότι καιρός είναι να πρωτοπορίσουμε και να αναπτύξουμε τον ιατρικό τουρισμό? Γιατί καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι η δυνατότητα αφαίρεσης και 'δωρεας' οργάνων ενδέχεται να δοθεί και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Οπότε κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα. Λέιπει! συκώτι στον φίλο μας τον Ευρωπάιό? Δεν τρέχει τίποτα- αρκεί ένα κυριολεκτικά αναζωογωνιτικό ταξίδι στην Ελλάδα. Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας σταματήσουμε το ξεπούλημα.

Αναγνώστης 
-------------------------

Καλησπέρα σας,
θα ήθελα και εγω με τη σειρά μου να εκφράσω την προσωπική μου άποψη πάνω σε αυτό το λεπτό θέμα. Όλοι οι φίλοι που υποστηρίζουν την ενέργεια της κυβέρνησης , γνωρίζουν ότι για να γίνει η δωρεά των οργάνων ο άνθρωπος που θα είναι στο χειρουργείο δεν θα πρέπει να είναι νεκρός έτσι όπως γνωρίζουμε εμείς, αλλά να έιναι κλινικά νεκρός δηλαδή σε κόμμα! Υπάρχει διαφορά όταν κάποιος άνθρωπος έιναι νεκρός από το να είναι σε κόμμα... Αν είναι νεκρός δεν πέρνουν τα όργανα για τη δωρεά, μόνο αν είναι σε κόμμα. Που να ξέρεις όμως αν αυτός ο άνθρωπος δεν θα &q! uot;ξυπνήσει" αύριο-μεθαύριο ?
Δεν είμαι κατά της δωρεάς αλλά όχι και να "σκοτώνουν" όσους είναι σε μια τέτοια κατάσταση.










Αναγνώστης
----------------------------


Σε απάντηση του αναγνώστη
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_4722.html (Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι κακό κάνει η υποχρεωτική δωρεά οργάνων)

Νομίζω ότι ο νόμος αυτός υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στην Ισπανία...οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχει και σε άλλες χώρες. Βέβαια άλλο Ισπανία, άλλο Ελλάδα που πολύ πιθανό τα κυκλωμάτα να κάνουν χρυσές δουλειές.
Το γεγονός όμως ότι δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία δίνει και ένα πλεονέκτημα στην πολιτεία για την εφαρμογή του.
Και σίγουρα αν εγώ κι εσύ ήμαστε σε λίστα για ένα μόσχευμα ή κάποιος πολύ κοντινός μας άνθρωπος θα το βλέπαμε αλλιώς το θέμα αυτό.
Σίγουρα όλους μάς φοβίζει ο νόμος αυτός, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να τον απορρίψουμε χωρίς να σκεφτούμε όλες τις σχετικές παραμέτρους...

 Αναγνώστης
-------------------------------------

Η πολύ εύστοχη τηλεοπτική διαφήμιση μας υπενθύμισε ότι εάν δεν βρεθούμε στη τραγική θέση να χρειαστούμε ΑΜΕΣΑ μόσχευμα, είναι δύσκολο να καταλάβουμε όλους αυτούς και τις οικογένειές τους...

Φυσικά και υπερασπίζομαι του δικαιώματος ο κάθε ένας από εμάς να μπορεί να ορίσει όπως επιθυμεί την "τύχη" του σώματός του, όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Θα ήθελα όμως για όσους δικαιωματικά δεν επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της δωρεάς, να υπάρχει ταυτόχρονα αποκλεισμός από τη λίστα μεταμοσχεύσεων, εάν τους συμβεί κάτι.

Διότι είναι αδιανόητο για, όποιον αντιτίθεται στη δωρεά μοσχευμάτων, να λάβει κάποια άτυχη στιγμή της ζωής του αυτό το "δώρο", από κάποιο συνάνθρωπό μας.

Ελπίζω το νέο νομοσχέδιο να έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ανθρώπου που είναι στη λίστα για μεταμόσχευση, νοιώθει πως είναι ο μοναδικός υπερτυχερός του λαχείου. Και όσο εάν εύχομαι κανείς να μη βρεθεί ΠΟΤΕ σε αυτή τη θέση, η ζωή έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να συμβεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ, από τη μια ημέρα, στην άλλη...


Αναγνώστης

------------------------------


για τον αδαή αναγνώστη του http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6245.html
Δεν μας είπες Κ. αδαή αναγνώστη ότι ο  Γκαστόνε είναι και μέντιουμ... Πώς μπορεί να ξέρει ότι ο Ντόναλντ είναι συμβατός δότης? νομίζεις ότι ο έλεγχος συμβατότητας είναι μια απλή γενική αίματος? είναι εξιδικευμένη διαδικασία που δεν κάνεις παρά μόνο αν ψάχνεις να δεις αν μπορείς να σώσεις έναν συγγενή σου (γιατί ζεις και με έναν νεφρό παρεπιπτόντως). Συχνά ακόμα και συγγενείς πρώτου βαθμού δεν είναι συμβατοί δότες.
πάντως σε ευχαριστώ που μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια, και λόγω ονομάτων και λόγω περιεχόμενου.

 Αναγνώστης

---------------------------

Ειλικρινα ,βγαζω το καπελο σε οποιον σκεφτηκε αυτον τον νομο με την δωρεα οργανων!!!!
Μολις το ακουσα,το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν οτι,εκτος απο λαδι,μηπως πλεον αρχιζουμε να εξαγουμε και οργανα??????
Οτι μαζεψανε απο τις τσεπες μας,μαζεψανε.Τωρα το πηγαν πιο "βαθια" το πραγμα


 Αναγνώστης
------------------------------
Δεν χρειαζεται να το κανεται θεμα. Μολις ενεργοποιηθει ο παραπανω νομος απλα στελνεις απο μια αιτηση ή υπευθυνη δηλωση στην συγκεκριμενη αρχη για σενα και ολη σου την οικογενεια ξεχωριστα.Οι ξεγανωτοι τενεκεδες που μας κυβερνουν θα παρουν το μυνημα από ολους μας.Προσωπικα θα προτρεψω όλο μου τους συγγενεις και φιλους να κανουν το ιδιο.Ας αποφασισει ο θεος ποτε θα με παρει απο την γη,, οχι καποιος δοσιλογος ιατρος απο αυτους που ειναι τσιρακια των φαρμακευτικων και του σαπιου συστηματος υγειας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!