tromaktiko: Κοινωνία του Τίποτα, πολιτεία του Τίποτα, δικαιοσύνη του Τίποτα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κοινωνία του Τίποτα, πολιτεία του Τίποτα, δικαιοσύνη του Τίποτα



Αποποίηση κληρονομιάς μετά θάνατον;
Σήμερα έμαθα μια ιστορία που με συγκλόνισε. Καλή μου φίλη βρίσκεται σε απόγνωση αφού της συμβαίνει κάτι, που μόνο στην ανθρώπινη και πιθανότατα ελληνική κοινωνία θα μπορούσε να συμβεί.



Είχε χρόνια να μιλήσει με τον πατέρα της (πάνω από 20). Ο πατέρας της ήταν ένας άθλιος τύπος, χαρτοπαίχτης, που χρωστούσε σε όποιον μιλάει ελληνικά και όχι μόνο. Αυτός έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, όταν την παράτησε μαζί με τη μητέρα της και σηκώθηκε και έφυγε. Έκτοτε δεν ξανάκουσε νέα του.
Πριν μερικούς μήνες έμαθε γι αυτόν με τον πιο απίστευτο και σκληρό τρόπο! Την αναζήτησαν και την βρήκαν από κάποια Τράπεζα. Ο πατέρας της είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν και αυτή, αφού δεν είχε κάνει αποποίηση κληρονομιάς εντός 4 μηνών από το θάνατο του, έπρεπε να αποπληρώσει τα χρέη του, ύψους 250.000 ευρώ!!!
Η κοπέλα έχει μπλέξει σε έναν απίστευτο νομικό λαβύρινθο. Μάλιστα τα σκουπίδια της Τράπεζας την απειλούν πως θα κάνουν κατάσχεση στο μοναδικό σπίτι που έχει στην κατοχή της και αποτελεί δώρο του πατριού της. Δεν φτάνει που δεν της πρόσφερε απολύτως τίποτα εν ζωή ο πατέρας της, αλλά τη βασανίζει με τις ευλογίες της ελληνικής δικαιοσύνης και μετά τον θάνατο του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει όμως αυτός. Φταίει το κ...κράτος που ζούμε και το ΦΘΗΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έχει στηθεί προς εξασφάλιση των Τραπεζών.

Επειδή η ιστορία μου φάνηκε απίστευτη, έκανα έρευνα για να πληροφορηθώ τι ακριβώς γίνεται. Η κοπέλα είχε απόλυτο δίκιο!!! Έμαθα για μια άλλη περίπτωση ανθρώπου που ήταν υιοθετημένος από 3 μηνών, που δεν το γνώριζε και του χρέωσαν οφειλές των πραγματικών γονιών του που δεν είχε γνωρίσει ΠΟΤΕ!!! To internet είναι γεμάτο ιστορίες ανθρώπων με παρόμοια προβλήματα!
Μίλησα με νομικούς και όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα.... Δυστυχώς πρέπει να παρακολουθείς τη ζωή του φυσικού σου γονέα, όσο κάθαρμα και να είναι αυτός, μην τυχόν και πεθάνει και μπλέξεις!!! Και το έλεγαν σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου!!!!! Έλεος...
Και οποιοσδήποτε ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα ρωτήσει το εξής τώρα: Γιατί να μην κάνεις αποποίηση κληρονομιάς από πριν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Η απάντηση είναι απλή: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Αν και ο θάνατος είναι ΜΗ ΑΠΟΦΕΥΚΤΕΟ ΓΕΓΟΝΟΣ δεν μπορείς εκ των προτέρων να δηλώσεις ότι δεν θες καμία κληρονομική σχέση με τους φυσικούς σου γονείς ή ενός εξ αυτών. Διότι σου λέει το ΑΘΛΙΟ νομικό σύστημα ότι δεν έχει επέλθει ο θάνατος για να αποποιηθείς κληρονομιάς. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΛΘΕΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ HIGHLANDER;;; ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Και όπως είναι λογικό, πότε δεν θες μια κληρονομιά; Όταν υπάρχουν χρέη. Που υπάρχουν συνήθως χρέη; Στις Τράπεζες. Οπότε δημιουργούν συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες στην αποποίηση κληρονομιάς, όπως μόλις 4 μήνες για την δήλωση της, αυστηρά μεταθάνατον, κοινοποιήσεις, αποποίηση κληρονομιάς από τη γυναίκα σου (λες και φταίει η γυναίκα σου για τα χρέη του πατέρα του άντρα της που δεν γνώρισε ποτέ!!!), αποποιήσεις κληρονομιάς από τα παιδιά σου κ.ο.κ. για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες οι Τράπεζες να μην χάσουν τα λεφτά τους.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο...
Μόνο να ξαναρωτήσω: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ Η ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ;;;; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, ΑΦΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΦΕΥΚΤΕΟ ΓΕΓΟΝΟΣ;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΣΑΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!