tromaktiko: Σχετικά με: 300.000 δημοσιοι υπάλληλοι πρεπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θελουμε να επιβιωσουμε

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σχετικά με: 300.000 δημοσιοι υπάλληλοι πρεπει να απολυθούν ΣΗΜΕΡΑ αν θελουμε να επιβιωσουμε



Πολύ ωραίο το κειμενάκι σου φίλτατε ‘’φοιτητή’’, αν και εντελώς εκτός πραγματικότητας...
αφορά (αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/300000_23.html)
Είτε ζεις σε άλλη χώρα είτε ανήκεις σε κάποια γαλαζοπράσινη φοιτητική παράταξη και έχεις βολευτεί, γι’ αυτό γραφείς και όλες αυτές τις ανοησίες… Αν έχεις διαβάσει (?) οποιαδήποτε οικονομική μελέτη που αφορά το θέμα της ανταγωνιστικότητας θα διαπιστώσεις ότι οι αναλυτές στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν ότι ο μισθός επηρεάζει ελάχιστα το βαθμό ανταγωνιστικότητας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι διαρθρωτικά. Η γραφειοκρατία (που έχει δημιουργήσει το κράτος), το λάδωμα και το συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό και εργασιακό καθεστώς είναι αυτά που αποτρέπουν τις επενδύσεις (Είμαστε ίσως η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα όπου κάθε τρεις μήνες περίπου αλλάζουν οι διατάξεις στην φορολογία).

Θέλουμε να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και να γίνουν καλύτερες, όμως το κράτος προσπαθεί τα μέγιστα για να πετύχει το ακριβώς αντίθετο. Με εντολή του 1) Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, 2) Προσλαμβάνουν με stage 3) Προσλαμβάνουν ανασφαλίστους (έχω δυο γνωστούς που δουλεύουν με σύμβαση σε υποκατάστημα ΙΚΑ και είναι ανασφάλιστοι (!?!!?) . 4) Με δικούς τους νόμους χαρίζουν σε μεγαλοοφειλετες. Κάτι τελευταίο, μην μπερδεύεις τα αφεντικά με τους εργαζόμενους. Ο εργαζόμενος δεν ειναι εύκολο να φοροδιαφύγει διότι ο μισθός του φαίνεται στις καταστάσεις αποδοχών οι οποίες αποστέλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντίθετα το αφεντικό-εργοδότης είναι πολύ εύκολο να φοροδιαφύγει με τη βοήθεια ενός ‘’καλού’’ λογιστή….

Υ.Γ. Είσαι σίγουρα φοιτητής? Η ορθογραφία σου παραπέμπει σε παιδί του δημοτικού. Αν όντως είσαι φοιτητής απλά λυπάμαι που εισαι 18+ ετών και ακόμα δεν έμαθες να γράφεις…

Αναγνώστης

----------------

Αγαπητε φίλε....έχεις απόλυτο δίκιο. Οι αντιρίσεις μου είναι στο ότι οι δημόσιοι υπάληλλοι δεν είχαν ποτέ καταθέσεις. Οι μισθοί τους τροφοδοτούσαν ένα πολύ μεγάλο κομάτι του ιδιωτικού τομέα. Οταν έγιναν οι πρώτες περικοπές οι περισσότεροι από εμάς απλώς περιόρισαν τα έξοδα σε ρουχισμό,ψυχαγωγία , περιοδικά,βιβλία,εστιατόρια και η λίστα ολο και θα μεγαλώνει. Συνεπώς οι περικοπές στο δημόσιο τομέα επι της ουσίας μεταφέρθηκαν στον ιδιωτικό! τομέα.
Όσον αφορά το ενιαιο μισθολόγιο , μακάρι να έβαζαν και τα σώματα ασφαλείας διότι τότε θα έπερναν αύξηση 25% ως οι ποιο χαμηλώμησθοι (860 ευρώ βασικό με 12 χρόνια υπηρεσίας και 2 παιδιά).
Επίσης εάν ο δημόσιος τομέας μειωθεί στους 300,000 τότε είναι που θα γίνει τσιφλίκη των λίγων.

Αναγνώστης

-------------------


Πεστα χρυσοστομε......προκειται για μια"φαρα",η οποια δεν εχει χρωμα και ιδεολογια.μαλλον ιδεολογια εχει.αυτη της λουφας της κοπανας της ευκολης αμοιβης και της ελαχιστης προσπαθειας.το μονο τους αγχος ειναι μηπως λουφαρει καποιος παραπανω η μηπως καποιος αλλος κλαδος παρει κανενα επιδομα περισσοτερο.ακομα και τωρα που ο κοσμος χανεται,στις μεταξυ τους συζητησεις αυτα τους απασχολουν.οι ανθρωποι ειναι στον κοσμο τους.α ρε λυκουργος....

 Αναγνώστης

---------------------

Ηρεμια παιδια. Το θεμα θελει σκεψη. Αν υποστηριζετε την αποψη να αποληθουν 300.000 δημοσιοι υπαληλοι, αμεσως οι ιδιοτικοι ΧΑΝΟΥΝ 300,000 πελατες. Αν ομως μειωθει ο μισθος τους η αυξηθουν οι κρατησεις τους, ισως ετσι βοηθησουμε ολοι να περαση αυτη η κρηση γρηγοροτερα. ΜΑΖΙ θα λησωμε το προβλημα της Ελλαδας. Μην τους αφηνετε να μας δυχαζουν!

Ενας Αναγνωστης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!