tromaktiko: Έπιασαν στον Αστακό φορτηγό με 40 λαθρομετανάστες

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Έπιασαν στον Αστακό φορτηγό με 40 λαθρομετανάστες



Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, γύρω στη 1.30, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού έκαναν σήμα για έλεγχο σε διερχόμενο φορτηγό με...
αποτέλεσμα ο οδηγός να μην σταματήσει και να αρχίσει καταδίωξη. Στο 3ο χιλιόμετρο Αστακού – Μύτικα σε μια στροφή ο οδηγός εγκατέλειψε το φορτηγό και εξαφανίστηκε στο παρακείμενο δάσος.

Οι αστυνομικοί κάνοντας έλεγχο ανακάλυψαν ότι μέσα στο φορτηγό υπήρχαν 40 λαθρομετανάστες, τους οποίους πήγαιναν στην Ηγουμενίτσα.Το φορτηγό ήταν σκεπασμένο με μουσαμά και η πόρτα άνοιγε αυτόματα

Οι λαθρομετανάστες «φορτώθηκαν» από τους διακινητές γύρω στις 5 το απόγευμα από την Πλατεία Βάθης στην Αθήνα με προορισμό την Ηγουμενίτσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το φορτηγό ενώ οι λαθρομετανάστες κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Πληροφορίες του Agrinionet αναφέρουν επίσης ότι το φορτηγό έχει πειραγμένο αριθμό πλαισίου και οι πινακίδες του έχουν κλαπεί από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο χωρίς όμως ο ιδιοκτήτης του να έχει δηλώσει την κλοπή στην Αστυνομία.

Στο φορτηγό επέβαιναν λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράν, το Ιράκ, το Κασμίρ ηλικίας από 20-30 ετών.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.
agrinionet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!