tromaktiko: Ψήφισμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Εξωτερικών

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ψήφισμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Εξωτερικών



Προς: Την Βουλή των Ελλήνων και Υπουργείο Εξωτερικών... Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και πρωτοφανή ένταση τα διπλωματικά αρχεία των χωρών εκείνων που ενεπλάκησαν στα τραγικά γεγονότα της περιόδου 1914-1923 στο χώρο του Μικρασιατικού Πόντου, ιδιαίτερα δε εκείνων των δυνάμεων που υπήρξαν σύμμαχοι και αρωγοί του τουρκικού κράτους, εξερχόμενα από τις προθήκες της λήθης και της εσκεμμένης παρασιώπησης μιλούν και ζητούν μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις όλου του κόσμου: Την διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας από τους Νεότουρκους και Κεμαλικούς με τελικό απολογισμό 353.000 αθώα θύματα.
Ως ένα σώμα και μια ψυχή ο ποντιακός ελληνισμός όπου γης ζητά από την ελληνική πολιτεία και την Βουλή των Ελλήνων να τεθούν επικεφαλής διεθνούς διπλωματικής προσπάθειας ούτως ώστε όλες οι κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου να αναγνωρίσουν το στυγερό αυτό έγκλημα κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας δηλαδή Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων κατά το πρότυπο της Κυπριακής Βουλής, του Σουηδικού Κοινοβουλίου της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας καθώς και πολιτειών των Η.Π.Α. Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να εκδώσει υπό την αιγίδα της τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας του Καθηγητή Κώστα Φωτιάδη σε όσες γλώσσες είναι πρέπον. Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία και τα κόμματα να θέσουν ως βασικό όρο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση την αποδοχή της συγγνώμης και την αναγνώριση των Γενοκτονιών.
Η προσπάθεια του ποντιακού ελληνισμού είναι αέναη, διαχρονική, υπερκομματική και πανεθνικής εμβέλειας, ενέχει δε σημαντικά στοιχεία διεθνιστικής αντίληψης καθώς η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προσφυγική μνήμη είναι παναθρώπινες αξίες που αγγίζουν τις ευαισθησίες και τον πολιτισμό όλων των λαών της γης.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!