tromaktiko: Για τη Βιολογία θετικής

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Για τη Βιολογία θετικής



Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφτηκαν σχετικά με τις ελλιπείς οδηγίες βαθμολόγησης στα βαθμολογικά, και είναι απορίας άξιο πώς...
 επιστήμονες άνθρωποι μπορεί να λειτουργούν χωρίς απόλυτη αναφορά σε συγκεκριμένη γλώσσα, ειδικά στο θέμα Γ1. Η λέξη φυτό είναι ενικού αριθμού και σημαίνει ένα φυτό ή το πολύ ένα είδος φυτού οπότε θα έπρεπε να είναι σε εισαγωγικά, ή εν πάση περιπτώσει να επισημανθεί στους υποψήφιους ότι γίνεται χρήση της λέξης προσηγορικά. Επομένως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει φυτά. Και δε χρειάζεται την προσθήκη μόνο ένα για να φαίνεται ότι μιλάμε για ένα φυτό. Υπό αυτή την έννοια και με βάση τις αναφορές του βιβλίου, αν έπρεπε να γίνει δεκτή μόνο μια σωστή απάντηση, αυτή θα ήταν εκείνη που στηρίζεται στην αρχή της αυτογονιμοποίησης και όχι αυτή που έδωσε η οδηγία της ΚΕΕ. Ο ενικός αριθμός δε χρειάζεται τη λέξη μόνο ένα για να είναι ενικός κύριοι.
Ας το ξαναδούν οι υπεύθυνοι κι ας κάνουν δεκτές τις επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις, γιατί έτσι δημιουργούν σύγχυση και επιτείνουν την αγωνία και το άγχος των καλά διαβασμένων υποψηφίων, οι οποίοι γνωρίζοντας την ελληνική γλώσσα ταύτισαν, όπως και έπρεπε, τη λέξη φυτό με ένα μόνο φυτό και όχι με πολλά φυτά.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!