tromaktiko: Οι σημαίες ψηλά

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι σημαίες ψηλά



Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τους "αγανακτισμένους" Έλληνες...
Νέοι, παππούδες και παιδιά συνωστίζονται κάθε μέρα στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την οργή τους έναντι των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης αλλά και την αντίθεσή τους στις πολιτικές που μας έφτασαν ως εδώ.

Αυτό που δεν διάβασα πουθενά είναι η εθνική - πατριωτική χροιά που έχουν πάρει οι διαδηλώσεις. Για πρώτη φορά είδα σε τόσο μαζική διαμαρτυρία, οι διαμαρτυρόμενοι να ανεμίζουν Ελληνικές σημαίες και με δυνατή φωνή χιλιάδες πολίτες να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο. Φαίνεται πως οι "αγανακτισμένοι" είναι πάσης φύσεως και η αγανάκτηση πολυπρόσωπη. Από μισθωτούς με κουτσουρεμένους μισθούς, νέους χωρίς μέλλον, μετανιωμένους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων μέχρι και αγανακτισμένους από τις ξεχασμένες, από το κράτος, συνοικίες του κέντρου της ! Αθήνας (Βικτώρια, Αγ. Παντελεήμονα, Μεταξουργείο, Αττική, Πατήσια) που καθημερινά βιώνουν τον τρόμο της εισαγόμενης εγκληματικότητας.
Χθες, όπως διάβασα στην Καθημερινή, με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ!. Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».
Καλό αγώνα!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!