tromaktiko: Το ΔΝΤ στη Λισσαβόνα

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το ΔΝΤ στη Λισσαβόνα



Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ άρχισε, σήμερα στη Λισσαβόνα, διήμερη επίσκεψη, με σκοπό να προετοιμάσει μία επίσκεψη με περισσότερο...
"φορτωμένο" πρόγραμμα, που θα γίνει στη διάρκεια του θέρους, στο πλαίσιο του συμφωνημένου εξωτερικού δανεισμού της Πορτογαλίας.

Η παρούσα επίσκεψη "θα προετοιμάσει μία επίσκεψη με περισσότερο φορτωμένο πρόγραμμα αργότερα φέτος, στη διάρκεια του θέρους, οπότε θα γίνει η διερεύνηση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών" της Πορτογαλίας, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του ΔΝΤ.
 "Κατά την παρούσα επίσκεψη, θα γίνουν συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών στη Λισσαβόνα, το αποτέλεσμα των οποίων, όμως, δεν θα κοινοποιηθεί στον Τύπο", αναφέρεται επίσης στο δελτίο Τύπου.
 Το ΔΝΤ έχει, πλέον, εγκρίνει ένα δάνειο 26 δισ.ευρώ υπέρ της Πορτογαλίας, που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του ποσού, που θα λάβει τελικά η Λισσαβόνα σε συνεργασία ΔΝΤ και ΕΕ (συνολικό δάνειο 78 δισ.ευρώ).
 Μάλιστα, η Λισσαβόνα έχει ήδη παραλάβει 6,1 δισ.ευρώ, έναντι του δανείου της με το ΔΝΤ.
 Στην Πορτογαλία την Κυριακή 5 Ιουνίου θα γίνουν "πρόωρες" βουλευτικές εκλογές.
 Σε αντάλλαγμα για τον ανωτέρω εξωτερικό δανεισμό, τα κύρια πολιτικά κόμματα στη χώρα έχουν δεσμευθεί από τούδε ότι, εάν βρεθούν στην κυβέρνηση, θα εφαρμόσουν μία περιοριστική οικονομική πολιτική.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!