tromaktiko: Για την απάντηση στο άρθρο του ηγούμενου Ιγνάτιου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Για την απάντηση στο άρθρο του ηγούμενου Ιγνάτιου



Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύεις με θέμα "Απάντηση στο άρθρο του ηγούμενου Ιγνάτιου" tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_1409.html θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια:

Η πίστη του κάθε ανθρώπου θεωρώ ότι είναι ατομική. Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, όπως θέλει. Δεν θα αναλωθώ σε προστριβές με τον φίλτατο αναγνώστη που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά με εξοργίζει το γεγονός ότι χλευάζει την πίστη κάποιου ανθρώπου επειδή απλώς δεν συμβαδίζει με την δική του. Ψάχνει να βρει, και να κατανοήσει με ανθρώπινο τρόπο τον Θεό, πράγμα που εξ' ορισμού είναι αδύνατο. Διαπράττει ποινικό αδίκημα αφού χλευάζει τα Θεία, γράφοντας "...το σημείο που η Παναγία παίζει παζλ με τα κομμάτια του νεκρού..." και "...ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ..." (βάσει του Άρθρου 198 του Π.Κ. η Κακόβουλη Βλασφημία (η εξύβριση με οιονδήποτε τρόπο του Θεού) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και βάσει του Άρθρου 199 του Π.Κ. η Καθύβριση θρησκευμάτων (Η δημόσια και κακόβουλη με οιονδήποτε τρόπο καθύβριση της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού ή άλλης θρησκείας ανεκτής στην Ελλάδα) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών).

Όπως κι αν έχει το αν πιστεύει στον Θεό ή όχι, το αν πιστεύει στα θαύματα του Θεού ή όχι είναι καθαρά δικό του δικαίωμα και επιλογή. Έχει δικαίωμα να εκφράσει την γνώμη του, όποια κι αν είναι αυτή αλλά δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να χλευάζει την γνώμη και την πίστη των άλλων. Ας μην θυσιάζουμε στον βωμό της ελευθερίας του λόγου, τα πάντα. Και μην ξεχνάς φίλε αναγνώστη ότι η ατομική σου ελευθερία τελειώνει εκεί που αρχίζει η δική μου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!