tromaktiko: Σχετικά με: Φιάσκο η απογραφή"

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σχετικά με: Φιάσκο η απογραφή"



Διάβασα το σχόλιο της κοπέλας που ήταν απογραφέας και απορώ με ορισμένα πράγματα που γράφει...
Φαντάζομαι δεν πήγε σε κανένα από τα σεμινάρια που έκανε η στατιστική υπηρεσία πριν την απογραφή (ή και να πήγαινε μάλλον θα έπαιζε με το κινητό της)

Καταρχάς είμαι τομεάρχης και όντως από τα τέλη Γενάρη αρχίσαμε να δουλεύουμε για την απογραφή. Και εμείς είχαμε τα ίδια ακριβώς έγγραφα, στα οποία έπρεπε να συμπληρώσεις με το ειδικό στυλό ή με μηχανικό μολύβι συγκεκριμένα πεδία. Τα έντυπα αυτά όπως μας ενημέρωσαν περνούν από ειδικό μηχάνημα και γιαυτό το λόγο δεν πρέπει να έχουν μουτζούρες (οι οποίες φυσιολογικά θα γινόντουσαν αν χρησιμοποιούσες στυλό που δεν έσβηνε για να συμπληρώσεις ένα πολύ μεγάλο αριθμό εντύπων). Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που ζητήθηκε να έχουμε μολύβι και όχι! για να εξυπηρετήσουμε τα "δόλια πλάνα" της στατιστικής υπηρεσίας.

Στο θέμα της πληρωμής και της εργασίας των τομεαρχών,έχω να σημειώσω 2 πράγματα. Όντως κάποιοι τομεάρχες αναγκάστηκαν να απογράψουν και κατοικίες το τελευταίο σαββατοκύριακο της απογραφής και αυτό γιατί οι απογραφείς δεν προλάβαιναν να τελειώσουν. Όσο για την πληρωμή, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ και ούτε μας έχει ζητηθεί ο τραπεζικός μας λογαριασμός για να κατατεθούν τα λεφτά για τα οποία έχουμε δουλέψει.

Το αν είναι φιάσκο η απογραφή δεν το γνωρίζω. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι γιατί η στατιστική υπηρεσία έδωσε την οδηγία να απογράφονται οι πολίτες που έχουν δουλέψει έστω και μία μέρα ως εργαζόμενοι (φαντάζομαι για να δείξουν διαφορετική εικόνα στα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας) και δεύτερον γιατί δεν αναγνωρίζει τα ομόφυλα ζευγάρια και τους καταχωρεί ως συγκάτοικους (ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα ετερόφυλα ζευγάρια).

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!