tromaktiko: Για τους φιλόζωους...συνέχεια

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Για τους φιλόζωους...συνέχεια



Αναφέρομαι στον κύριο της ανάρτησης 'http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7413.html' .Κλασσική αντιμετώπιση όσων απραγούν.
Άνθρωπος της λογικής ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Με αυτή τη λογική φίλε μου φτάσαμε να βλέπουμε ζώα συντροφιάς γδαρμένα και κακοποιημένα. Όσο για τους άστεγους προσωπικά,αφού θεωρούνται ανώτερα όντα και πρέπει να μπαίνουν στις ανώτερες προτεραιότητες κάποιου, σε σύγκριση με τα ζώα,σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν θα μεριμνήσω εγώ. Γιατί τον άστεγο δεν τον πήραν κάποιοι στο σπίτι τους και αφού τον βαρέθηκαν τον άφησαν στον δρόμο χωρίς να ξέρει να επιβιώσει. Ούτε τον δέρνουν 'απο χόμπυ', ούτε τον έχουν δεμένο με αλυσίδα μισό μέτρο,και κανένας δεν τους κλωτσάει, κανένας δεν παίρνει έναν άστεγο και τον κρεμάει απο τα πόδια και περηφανεύεται μετά για το κατόρθωμά του. Μάλλον δεν έχεις ιδέα απο ζώα.Αν είχες δεν θα έμπαινες καν στην σύγκριση αυτή. Αλλά σε καταλαβαίνω. Είσαι ο απόλυτος βολεψάκιας. Και είμαι σίγουρη ότι είτε βλέπεις αδέσποτο, είτε άστεγο σκέφτεσαι 'Ελα μωρέ, δεν μπορώ να κάνω τιποτα, αστους στην μοίρα τους'. Πάντα έχεις μια δικαιολογία. Απο τα ζώα, είναι χειρότερα οι αστεγοι, θεωρείς. Αν κληθείς να βοηθήσεις ΕΣΥ άστεγο τι θα πεις; Οτι υπάρχουν και χειρότερα, όπως τα παιδάκια στην Αφρική, αρα δεν αξίζει της βοήθειας;
Εμείς οι ψευτοφιλόζωοι δεν είμαστε οργανισμός με επιδοτήσεις. Είμαστε φοιτητές με μηδαμινό χαρτζιλίκι, εργαζόμενοι,άνεργοι,συνταξιούχοι με υποχρεώσεις αλλά παρ' όλα αυτά κάνουμε κάτι. Βοηθάμε κάπου. Προσπαθούμε με στόχο την βελτίωση μιας κατάστασης. Δεν καθόμαστε σε ενα PC γράφοντας εκ του ασφαλούς σκόρπια λόγια απλά για να πάρουμε με θέση. Μια κουβέντα απο τον πιο σημαντικό άνθρωπο: Γίνε η αλλαγή που θες να δείς στον κόσμο. και προσθέτω εγώ: Ξεκόλλα απο το pc,βγες στον δρομο και μετά ελα γράψε.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!