tromaktiko: Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων: Παρουσία του Παύλου Γερουλάνου η τελετή έναρξης της μεταολυμπιακής χρήσης του σταδίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων: Παρουσία του Παύλου Γερουλάνου η τελετή έναρξης της μεταολυμπιακής χρήσης του σταδίου



Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, της αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής... Σταυρούλας Δήμου, του δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη και πλήθους κόσμου, κυρίως μικρών μαθητών από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων η τελετή έναρξης της μεταολυμπιακής χρήσης του σταδίου.

Την έναρξη κήρυξε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος είπε ότι η Πολιτεία "...προχωράει στα απολύτως αυτονόητα. Δίνει το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων σε αυτούς που τους ανήκει, κλείνοντας παράλληλα μια ανοιχτή πληγή που είχε να κάνει τα χρήματα που απαιτούνταν για τη συντήρησή του. Γιατί, το ελληνικό κράτος ήταν υποχρεωμένο να δίνει σε ετήσια βάση δύο εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρησή του, ενώ τώρα που είναι ανοιχτό θα δίνει μόνο 800.000 ευρώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή και τους συνεργάτες του. Βήμα-βήμα ξανακερδίζουμε το όνειρο. Χαρείτε το και κάντε το σπίτι σας".

Μήνυμα με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του σταδίου, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με το οποίο εκφράζει την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της εγκατάστασης. "Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, γιατί μετά από έξι χρόνια καταστροφικής απραξίας του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες της χώρας", αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειράρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου τόνισε ότι: "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έδειξε θέληση για να δώσει ζωή στο στάδιο, κάτι που γίνεται πραγματικότητα μόλις σήμερα. Θα συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και την τοπική αυτοδιοίκηση που θα θέσει προτεραιότητα για την ουσιαστική αξιοποίηση της εγκατάστασης. Είμαι πεπεισμένη ότι το στάδιο θα είναι προσβάσιμο για όλους τους κατοίκους".

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καντερές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Παύλος Γερακάρης, οι πρόεδροι των εννέα ομοσπονδιών που στεγάζονται στον Ολυμπιακό Κέντρο, Ολυμπιονίκες (Γαλακτόπουλος, Στεφανόπουλος κ.α.), παλιοί πρωταθλητές των μαχητικών σπορ και άνθρωποι του αθλητισμού.

Να θυμίσουμε ότι τέσσερις ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων (Τζούντο, Πάλη, Ταεκβοντό, Πυγμαχία) και πέντε μη Ολυμπιακών (Παγκράτιο, Ζίου Ζίτσου, Κουνγκ Φου, Καράτε, Κικ Μπόξινγκ) συστεγάζονται εδώ και λίγους μήνες στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων ή καλύτερα στο "Σπίτι των Μαχητικών Τεχνών".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!