tromaktiko: Φωτογραφικός Φακός - Χαβάη

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φωτογραφικός Φακός - Χαβάη



Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα... από το ηφαίστειο Κιλαουέα (Kilauea). Καθώς βρίσκεται καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού θεωρείται, όπως εξάλλου και το Νησί του Πάσχα, μεταξύ των πιο απομονωμένων κατοικημένων περιοχών σε όλο τον κόσμο. Το υψηλότερο όρος της Χαβάης, το ηφαίστειο Μαούνα Κέα, φτάνει σε υψόμετρο τα 4.205 m.

Το αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει δεκαοκτώ (18) νησιά και ατόλλες, και εκτείνεται σε μήκος άνω των 1.500 μιλίων (περίπου 2.400 χιλιομέτρων). Από αυτά τα νησιά, τα οκτώ (8) θεωρούνται «κύρια νησιά» και βρίσκονται στο νοτιοανατολικό μέλος του αρχιπελάγους. Αυτά είναι, σε σειρά από το βορειοδυτικό προς το νοτιοανατολικό σημείο, τα Νιιχάου (Niihau), Καουάι (Kauai), Οαχού (Oahu), Μολοκάι (Molokai), Λανάι (Lānai), Καχοολάβε (Kahoolawe), Μάουι (Maui) και Χαβάη (Hawaii). Το τελευταίο είναι με σημαντική διαφορά το μεγαλύτερο νησί, και συχνά ονομάζεται από τους ντόπιους και τους Αμερικανούς το Μεγάλο Νησί (αγγλ. Big Island) για να μην υπάρχει σύγχυση με την πολιτεία ως σύνολο.

 http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=72080:photographic-lens-hawaii&catid=90:-2010&Itemid=252
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!