tromaktiko: Σχετικά με: "Σχόλια περί θεού ύπαρξης"

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σχετικά με: "Σχόλια περί θεού ύπαρξης"



Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3087.html
Ίσως ήταν λάθος που ανέφερα την ηλικία μου. Γιατί μέχρι και εκεί φαίνεται ρατσισμός.

 Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να δώσω συνέχεια στο θέμα. Αλλά θα δώσω...
Το "η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της αλλά κοιτάει του διπλανού της" δεν το είπα για να σου διδάξω κάτι. Ναι! Λάθος κατάλαβες. Το είπα για να θίξω την κατάσταση με τα λόγια των προγόνων στα οποία φαίνεται να στηρίζεσαι. Στα λόγια και στην εξυπνάδα τους. Και ίσως καλά το κάνεις. Να σε ενημερώσω ότι κανείς δεν με σέρνει στην εκκλησία. Και να σε ενημερώσω ότι μόνο χαζομάρα είναι να το λες αυτό για τον καθένα. Δεν με νοιάζει που σε "έσερναν¨εσένα όντας μικρός, εμένα oμως Ναι, με πήγαιναν στην εκκλησία. Δεν με έσερναν. Όσο εσένα, σε έσερναν στον ζωολογικό πάρκο και στα πάρκα, εμένα με πήγαιναν στην εκκλησία. Δεν με έσερναν. Πάντοτε με ρωτούσαν. Όσο για την βάφτιση, ναι, έχεις δίκιο. Δεν το επέλεξα να βαφτιστώ, όμως ποτέ μου δεν μετάνιωσα γιαυτό. Και ποτέ δεν θα μετανιώσω. Ίσως γιατί έτσι έχω μάθει. Γούστο και καπέλο μου. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Όσο για τα περιθώρια αντίληψης και κατανόησης, πίστεψε με, έχω πολύ μεγαλύτερα περιθώρια αντίληψης και κατανόησης από πολλούς ανθρώπους ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ, για να δεις πόσο ρατσιστικό είναι, και σήμερα όντας 17 χρόνων, πηγαίνω ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ναι, καλά κατάλαβες, ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ στην εκκλησία. Δίχως να με σέρνει, δίχως να μου το επιβάλλει κανείς. Και μπορεί οι γονείς μου να πηγαίνουν κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα (Μην πεις ότι μεγάλωσε με άλλα άτομα, με τους γονείς μου μεγάλωσα) αλλά εγώ προσπαθώ να πηγαίνω στην εκκλησία και να εκκλησιάζομαι.
Τώρα, όσον αφορά την εκκλησία.... Πραγματικά φαίνεται να μην κατάλαβες τι σου έγραψα. Εγώ την ανάρτηση σου την διάβασα, αν θέλεις ξαναδιάβασε την δική μου μπας και καταλάβεις τι εννοώ. Γιατί βλέπω ότι εξακολουθείς να βλέπεις την μια όψη της εκκλησίας αλλά κυρίως φαίνεται πόσο σε απασχολεί το ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ σου (το γράφω με κεφαλαία γιατί έτσι το έγραψες εσύ). Και μετά, κατάλαβα. Είναι αυτό που λένε πάλι οι σοφοί πρόγονοι, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κατάλαβα που πιστεύεις. Μόλις διάβασα την πρώτη σου ανάρτηση κατάλαβα ότι δεν έχεις Θεό. Ότι δεν πιστεύεις πουθενά. Όμως στην δεύτερη ανάρτηση κατάλαβα. Κατάλαβα ότι ο Θεός σου είναι το χρήμα. Είναι το περιεχόμενο του ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ σου. Είτε αυτό είναι μετρητά είτε κάρτες είτε επιταγές. Οφείλω να μην πω τίποτα. Αν εσύ λατρεύεις το χρήμα σαν Θεό που η οργή σου για την εκκλησία είναι γιατί σε κάνει να αποχωρίζεσαι τον "Θεό" σου, τότε είναι λογικό. Και απολύτως κατανοητό! Ίσως τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν της κάνεις και μήνυση. Γιατί θα αναγκαστείς πάλι να ξοδέψεις ένα μέρος από τον "Θεό" σου, οπότε πάλι αυτό δεν είναι ωραίο.
Α, και κάτι ακόμη. Βλέπω ότι σχολίασες τα πάντα αλλά μάλλον ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφερθείς στα θαύματα. Δεν πειράζει. Αποδεικνύει κάτι αυτό, δεν νομίζεις?

Και ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το σημείο που σου υπογραμμίζω για τις εικόνες και για την προσευχή και το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο γιατί φαίνεται ότι δεν τα διάβασες καλά ώστε να τα καταλάβεις.
Σου εύχομαι υγεία!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!