tromaktiko: Σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση



Αν είχες απλή κοινή λογική θα καταλάβαινες οτι το θέμα δεν είναι αν το να υπηρετείς στο στρατό είναι σωστό ή όχι...
αλλά το να μην είσαι υποχρεωμένος. Δικαίωμά σου εσύ που θες να υπηρετήσεις, να πας, όπως και δικαίωμα αυτού που δεν θέλει να μην πάει. Πιστεύεις οτι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θα πήγαινε αν δεν ήταν υποχρεωτικό;
Όσον αφορά το Ι5, γιατί να είσαι υποχρεωμένος να "κοροιδέψεις" το κράτος, παίζοντάς το τρελός για να μην πας;

Και για να σε προλάβω, εγώ έχω πάει φαντάρος και μιλάω. Βαρέθηκα να ακούω διάφορους να το παίζουν άντρες επειδή πήγαν φαντάροι..
Αναγνώστης

------------------

Αγαπητέ αντιμιλιταριστή της ανάρτησης http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3572.html,

τα πάντα στη ζωή είναι θέμα παιδείας. Φορείς παιδείας είναι η οικογένεια, η θρησκεία, η πολιτεία, τα ΜΜΕ (όχι πλέον) κα. Οι απόψεις σου δεν εμφανίστηκαν τυχαία στο κεφάλι σου. Αν ακούς και διαβάζεις όλη την ώρα τους «βούτυρομπεμπέδες», που λέει ο λαός, είναι πολύ πιθανό μέσα σου να απαξιώσεις το στρατό. Έχουμε δει μέσα από τα blogs πολλούς τέτοιους οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κρύο νερό, την κρύα φασολάδα, το ψωμί παξιμάδι. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο ανώριμοι άντρες μπορούν να διαμαρτύρονται για τέτοια πράγματα. Ό,τι και να γίνεται στο στρατό, αν υπηρετήσεις κανονικά χωρίς βύσματα, πάντα ωριμάζεις περισσότερο και σκληραγωγείσαι. Βλέπω ότι βασίζεις την άποψη σου στους «περισσότερους». Έγινε μήπως καμιά έρευνα και βγήκε πόρισμα ότι οι περισσότεροι δε θέλουν να πάνε στρατό; Μπορείς να τα πεις την άποψη σου χωρίς να αοριστολογείς γιατί εκτίθεσαι. Σέβομαι ότι δουλεύεις και απεύχομαι να χάσεις την δουλειά σου αν στρατευθείς γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι. Επειδή όμως νομίζω ότι η άποψή σου απηχεί ένα γενικότερο κλίμα απαξίωσης, θα την κατακρίνω. Ο στρατός είναι απαραίτητος για την ωρίμαση του άντρα και για την καλλιέργεια της φιλοπατρίας. Δεν είναι μόνο παράδοση και τυπικούρα ο στρατός. Ο στρατός έχει ουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι Ι5 παίρνουν άτομα ορισμένων κατηγοριών. Το να παίρνεις απαλλαγή από το στρατό σε χαρακτηρίχει (δικαίως ή αδίκως) ανίκανο να υπερασπιστείς τα χώματα της πατρίδας σου. Επιπλέον, η ιστορία έχει αποδείξει, ότι όταν πάνω στρατό αυτοί που θέλουν, είτε για οικονομικούς λόγους είτε για άλλους, τότε η πατρίδα ξεφτιλίζεται. Αν δε εσύ δε νιώθεις μέσα σου την ανάγκη στράτευσης, είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως εν ονόματι μιας ασυδοσίας στη δημοκρατία, να καταργηθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του στρατού και να καταντήσει εθελοντικός ή μισθοφορικός. Δεν υπάρχει σήμερα αγάπη στην πατρίδα και για αυτό έφτασε εκεί που έφτασε. Για αυτό ο λαός ήθελε ρουσφέτια, για αυτό οι πολιτικοί έπαιρναν και παίρνουν μίζες. Αυτό το πράγμα είναι αξιοθρήνητο. Αν καταργηθεί και ο στρατός δεν ξέρω πού θα καταντήσει αυτή η χώρα.

Ένας 20χρονος φοιτητής της Θεολογικής Αθηνών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!