tromaktiko: Άδειασμα Στρος Καν από Γκάιτνερ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Άδειασμα Στρος Καν από Γκάιτνερ



Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Γκάιτνερ, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, την Τρίτη, ότι ο Στρος Καν “είναι φανερό πλέον ότι δεν είναι σε θέση να διευθύνει το ΔΝΤ”.




“Είναι σημαντικό για το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να τοποθετήσει επισήμως κάποιον, για μία μεταβατική περίοδο, ώστε να λειτουργήσει ως γενικός διευθυντής”, σημείωσε. Όπως είπε, «θέλεις το ΔΝΤ να έχει την ικανότητα να βοηθήσει» στο πλαίσιο των προβλημάτων που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα την Ευρώπη.

Η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική, καθώς η χώρα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του Ταμείου και έχει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που αφορούν τόσο την διοίκηση όσο και την πολιτική του διεθνούς οργανισμού.

Θυμίζουμε ότι χθες η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ κάλεσε τον Στρος-Καν να εξετάσει αν πλήττει το Ταμείο, ενώ και η Ισπανίδα υπουργός δήλωσε τη στήριξή της στο θύμα της επίθεσης για να προσθέσει ότι η παραίτηση είναι δική του απόφαση που πρέπει να λάβει.

Πηγή προσκείμενη στο ΔΝΤ είχε αναφέρει ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς οικονομικού οργανισμού ένιωσε «κατάπληξη» από την απόφαση της δικαιοσύνης να τεθεί υπό κράτηση ο Στρος Καν.

«Η σαφήνεια της απόφασης της δικαστού προκάλεσε κατάπληξη και υπό αυτές τις συνθήκες, το θέμα είναι να ξέρουμε πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει όλο αυτό», είπε η πηγή.
Το θέμα είναι επίσης να «ξέρουμε αν αυτό μπορεί να διαρκέσει έως την Παρασκευή αλλά ούτε αυτό είναι βέβαιο», είχε προσθέσει.


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!