tromaktiko: Σχετικά με Απάντηση στο γράμμα Φιλανδού μαθητή

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σχετικά με Απάντηση στο γράμμα Φιλανδού μαθητή



Φιλοι μου συγχαρητηρια!!Μου αποδειξατε για αλλη μια φορα γιατι δεν υπαρχει 'ελπιδα" σε αυτον τον τοπο!!!
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_8842.html) Αντι να ανοιξουμε τα ματια μας και να καταλαβουμε το πραγματικο μας προβλημα..την παιδεια,εμεις σαν ελληναρες παρεξηγουμαστε και κανουμε και επιθεση στους "ξενερωτους" Φινλανδους και τα συστηματα τους!!Το παιδι μιλαει για το εκπαιδευτικο τους συστημα και μονο, και αντι να μας πιασει θλιψη που το αντιστοιχο ελληνικο δεν το πλησιαζει καν οχι μονο σε αποτελεσματα αλλα και σε φισλοσοφια,εμεις υπερηφανευομαστε απο πανω για τα χαλια μας!!!Δεν πειραζει "ελληναρες"!!Ας λιαστουμε στον ηλιο μας και ας παιξουμε στις αλανες μας και εχει ο ! θεος!!Σιγα μην νοιαστουμε για την εκπαιδευση των νεοτερων!!Και ας ειναι αυτοι που θα ειναι στην θεση μας αυριο..Και ας ειναι αυτοι που στα 22 τους θα βρεθουν με ενα χαρτι στο χερι ψαχνωντας οχι για την καταλληλη βαση των δεξιοτητων τους δουλεια αλλα απλα για μια θεση..Και ετσι καπως θα καταληξουμε και παλι με λαθος ανθρωπους σε θεσεις γιατρων,αστυνομικων,καθηγητων κλπ. και με νεα παιδια γεματα ορεξη και γνωσεις σε θεσεις 600 ευρω με 12 ωρες στη δουλεια και αβεβαιο μελλον..
Αν υπαρχει μια λυση στο προβλημα της Ελλαδας,αυτη μπορει να βρεθει μεσω της παιδειας..και με το να διαωνιζουμε την δικη μας κακιστη νοοτροπια δεν θα μας οδηγησει πουθενα..Ας ξεκινησουμε απο ενα σωστο εκπαιδευτικο συστημα μηπως και καταφερουμε να σωθουμε..οχι εμεις αλλα τουλαχιστον τα παιδια μας..Εκτος αν θεωρουμε σημαντικοτερο το να μπορουν να χαιρονται τις ελληνικς θαλασσες απο το να μαθουν και να εφαρμοζουν τι σημαινει σεβασμος προς τους αλλους,ευγενεια,ανακαλυψη των δεξιοτητων τους και επιλογη μιας καταλληλης για το καθενα τους επα! γγελματικης πορειας..
Πραγματικα λυπηθηκα πιο πολυ απο οτι οργιστηκα που καταλαβα για αλλη μια φορα γιατι αποκλειεται να προχωρησουμε σαν χωρα και ανθρωποι γενικοτερα...Αν οι αρχαιοι Ελληνες που επικαλειστε μπορουσαν να μας δουν θα ντρεποταν που το μονο που κανουμε ειναι να διατυμπανιζουμε την καταγωγη μας..Τουλαχιστον αφηστε τους υπολοιπους Ευρωπαιους και μη που τους διαβασαν να πρατουν κατα τα λεγομενα τους και εμεις να μεινουμε μονο με το ονομα..Σας παρακαλω να ξαναδιαβασετε το γραμμα του Φινλανδου και να ψαξετε αν θελετε δομες και λειτουργιες των εκπαιδευτικων συστηματων ανα την Ευρωπη και μετα αναλογιστειτε σε ποιο σχολειο θα ηθελε να πηγαινει το δικο σας παιδι..σε καποιο απο αυτα ή σε ενα ηλιολουστο ελληνικο?..

Υ.Γ Εννοειται οτι η καθε χωρα σαν την Φινλανδια δεν κανει οτι κανει για την παιδεια απο την καλη της την καρδια και μονο..Θελει πολιτες που να δουλευουν και να αποφερουν φορους καθως και κερδη για τις βιομηχανιες τους απο οποια θεση και αν εργαζονται. Ετσι ομως βγαινουν κερδισμενοι και οι πολιτες της και η ιδια σαν χωρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!