tromaktiko: Με διπλοεγγγραφές, σε πολλά υπουργεία, πήγαν να ξεγελάσουν την τρόικα!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Με διπλοεγγγραφές, σε πολλά υπουργεία, πήγαν να ξεγελάσουν την τρόικα!



Υπερκοστολογημένο κατά 10 δισ. ευρώ βρήκε, όπως ανακοινώθηκε, το περίφημο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο της περιόδου 2012 -2015... η τρόικα, δίνοντας εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να το αναθεωρήσει. Η είδηση όμως δεν είναι ότι για ακόμη μια φορά έπεσε έξω η κυβέρνηση στους περίφημους στόχους του μνημονίου. Η είδηση είναι, (παραδόξως πέρασε στα ψιλά…), ότι η τρόικα ανακάλυψε διπλοεγγραφές (!!!) σε πολλά υπουργεία, με το χορό να σέρνουν τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας!

Οι τροικανοί το ανακάλυψαν και όπως λένε σ΄ αυτό κυρίως οφείλονται οι αποκλίσεις: δηλαδή πολλές εκ των παρεμβάσεων ήταν διπλοεγγεγραμμένες και περιλαμβάνονταν στο σχεδιασμό περισσότερων του ενός υπουργείων!!!

Το αποτέλεσμα ήταν τα στελέχη της τρόικας ΔΝΤ, να διαπιστώσουν πως τα μέτρα δημοσιονομικής εξοικονόμησης ύψους 26 δισ. ευρώ που ενέταξε η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δεν επαρκούν, καθώς σε πλήρη ανάπτυξη θα οδηγούσαν σε μείωση του ελλείμματος κατά 16 δισ. ευρώ και όχι σε προσαρμογή 26 δισ. ευρώ.

Μετά απ΄ αυτές τις εξελιξεις έδωσαν εντολή να βρεθούν άμεσα 6 δισ. ευρώ από τα συνολικά 10 δισ. ευρώ που αναζητούνται για την κάλυψη της τρύπας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!