tromaktiko: «Σκοτεινά» σημεία στον «φονικό» σεισμό στην Αϊτή

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Σκοτεινά» σημεία στον «φονικό» σεισμό στην Αϊτή



Οι Η.Π.Α. αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης της Αϊτή σχετικά με τον αριθμό των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου 2010...
που είχε βυθίσει στο πένθος το νησί της Καραϊβικής, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Επικαλούμενο, ένα προσχέδιο επιτόπιας έρευνας της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής βοήθειας των Η.Π.Α. (USAID), επισημαίνει ότι οι αριθμοί των νεκρών είναι κατά πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα εκείνη την περίοδο.

Στο προσχέδιο, με ημερομηνία 13η Μαΐου, σημειώνεται ότι «ο αριθμός των ανθρώπων που βρήκαν τον θάνατο εκτιμάται μεταξύ 46.190 και 84.891, εκτίμηση πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τον επίσημο απολογισμό των Αρχών της Αϊτής που υπολόγισαν τα θύματα μεταξύ 200-250 χιλ.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., Μαρκ Τόνερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα επανεξεταστούν με τη συμβολή της εταιρείας LTL Strategies, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία επανεξέτασης αυτών των ανακολουθιών με την LTL Strategies προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που θα δημοσιοποιήσουμε είναι ακριβείς», δήλωσε χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!