tromaktiko: Τριτοκοσμικό περιβάλλον!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τριτοκοσμικό περιβάλλον!



Συμφωνώ με το μεταφορικό νόημα της εγγραφής του πρώτου αναγνώστη που αναφέρει καταστάσεις που όλοι διαπιστώνουμε γύρω μας καθημερινά...
 (Σχετικά μ ε τις εγγραφές http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_2640.html και http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7295.html )
άσχετα εάν τα χρήματα που κερδίζουν είναι περισσότερα ή λιγότερα και άσχετα εάν υπάρχουν και κάποιοι αλλοδαποί που προκαλούν με την συμπεριφορά τους τον οίκτο μας ζητώντας και φαγητό όπως περιγράφει ο δεύτερος αναγνώστης. Σημασία έχει το ανησυχητικό φαινόμενο της εικόνας τριτοκοσμικής χώρας που τείνουν να πάρουν οι πόλεις μας με ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών να τριγυρνούν ανάμεσά μας και να προκαλούν με διαφόρους τρόπους αποκρουστικές καταστάσεις. Είτε να τους βλέπεις με κουβάδες στα φανάρια, είτε να προβάλλουν τα ακρωτηριασμένα μέλη τους και να επαιτούν, είτε να κείτονται στους δρόμους εξαθλιωμένοι και να αφοδεύουν όπου βρουν, είτε να εκλιπαρούν για τσιγάρα, φαγητό και χρήματα, είτε να χρησιμοποιούν βία για να τα εξασφαλίσουν, είτε να ψαχνουν στα σκουπίδια, είτε να είτε! να σ έρνουν καροτσάκια που έχουν αφαιρέσει από super markets γεμάτα με παλιοσίδερα και άλλες εστίες μόλυνσης ….είτε, είτε, είτε! Εικόνες δηλαδή που συναντάς μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Και δεν πρέπει να συντηρούμε τέτοιες καταστάσεις όπως υπονοεί ο δεύτερος αναγνώστης. Γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα! Έχουμε μοναδική και όμορφη χώρα και πρέπει να διαφυλάξουμε κάποια πράγματα! Και οι αλλοδαποί πρέπει με την σειρά τους να μας σεβαστούν, να καταλάβουν ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να τους συντηρήσουμε και να πάνε να βρουν αλλού την τύχη τους. Και το κράτος πρέπει να κάνει κάτι όσο πιο σύντομα γίνεται και να πάψει να ανέχεται τις καταστάσεις αυτές διότι τελευταία άρχισε να παρατηρείται το επίσης ανησυχητικό φαινόμενο το να παίρνουν δηλαδή οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους. Δεν είμαι ρατσιστής, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν αλλά ούτε και το περιβάλλον της χώρας μου όπου ζω και μεγαλώνουν τα παιδιά μου σε τέτοια κατάσταση!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!