tromaktiko: Απάντηση-σχόλιο στο "Δεύτερο περιστατικό μαχαιρώματος Έλληνα από αλλοδαπό μέσα σε τέσσερις μέρες"

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Απάντηση-σχόλιο στο "Δεύτερο περιστατικό μαχαιρώματος Έλληνα από αλλοδαπό μέσα σε τέσσερις μέρες"



Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω τον κάθε μη-ανθρωπιστή (είτε αυτό σημαίνει ακροδεξιός, είτε φασίστας, είτε ρατσιστής, είτε οτιδήποτε) να... (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4935.html)
παίρνει βήμα και να μιλάει με λόγια που φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι αποτέλεσμα μιας βαθιά ριζωμένης ιδεολογίας, που υιοθετήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι κουλτούρες, όντως, υπάρχουν. Και οι δυτικοασιατικές χώρες, όντως, έχουν μία κουλτούρα πιο "άγρια" από αυτή του δυτικού κόσμου. Ναι, και μένα δεν μου αρέσει.

Όμως, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποστηρίζει πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα και νέες καταστάσεις. Ναι, ήταν πολύ σκληρό και εγκληματικό το γεγονός. Αλλά είναι τόσο λίγα αυτά τα περιστατικά σε σχέση με το συνολικό αριθμό των μεταναστών.

Άλλωστε, οι άνθρωποι πεινάνε, και εφόσον έκαναν το λάθος να έρθουν στην Ελλάδα για να έχουν ένα κομμάτι ψωμί να φάνε, και θα κλέψουν, και θα σκοτώσουν ίσως. Καθόλου ηθικό, καθόλου ανθρωπιστικό, αλλά και οι άνθρωποι έχουμε ένστικτα, που μερικές φορές βγαίνουν στην επιφάνεια και μας κάνουν επικίνδυνους. Πάντως ειλικρινά δε νομίζω ότι έρχεται κανένας μετανάστης για να κάνει περιουσία στην Ελλάδα. Θέλει, από το να τρώει "έντομα", να καταφέρει να τρώει φαγητό όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Και φυσικά, μην ξεχνάμε τους δικούς μας, Έλληνες, ουρακοτάγκους της Χρυσής Αυγής, που βρήκαν ευκαιρία σε αυτή την "ευνομούμενη" κοινωνία να βγάλουν από τη μέση τους "κατώτερης ιεραρχίας" ανθρώπους (σύμφωνα με τη δική τους ιδεολογία, είναι μέχρι και αντικείμενα). Αλλά αυτή τη φορά ο κόσμος, απηυδησμένος, τους δικαιολογεί, σε αυτή την "ευνομούμενη" κοινωνία που όμως δεν στενοχωριέται και πολύ για τους φόνους, αρκεί τα θύματα να είναι αλλοδαποί, κατά προτίμηση λίγο μελαχρινοί.

Ντροπή στη -μεγάλη πλέον, δυστυχώς- μερίδα του ελληνικού πληθυσμού που αφήνει ομάδες με ακραίες ιδέες να τους εκμεταλλεύονται. Και τελικώς, κρίμα. Εγώ πάντως, σε τέτοια χώρα δε μένω, και όχι για τους αλλοδαπούς, όσο για τους ημεδαπούς.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!