tromaktiko: Αγανακτησμένοι και στην Καστοριά!!!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγανακτησμένοι και στην Καστοριά!!!



Ειρηνική διαδήλωση στα ισπανικά πρότυπα, οργανώθηκε για σήμερα το απόγευμα και στην Καστοριά υπό τον τίτλο «Αγανακτησμένοι Πολίτες»...


Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Τετάρτη, 25 Μαΐου • 6:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας
Πληροφορίες στο Facebook
Να είμαστε όλοι εκεί, αφορά το μέλλον μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!!
Χιλιάδες κόσμος πήρε τους δρόμους σε όλη την Ισπανία ζητώντας πραγματική Δημοκρατία. Δε θέλουμε πολιτικούς να αποφασίζουν για το μέλλον μας χωρίς να βασίζονται σε εμάς τους πολίτες και ούτε θέλουμε τις τράπεζες και τους οικονομικούς οργανισμούς, που τους κυβερνάνε. Η Κρήτη δε πρέπει να μείνει πίσω.

Θέλουμε να ενωθούμε με τις διαμαρτυρίες που γίνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία κ.α.), που έχουν τις ίδιες επιδιώξεις, ιδεολογίες και επιρροές, όπως αυτές στην Αιγύπτιο, τη Τυνησία και την Ελλάδα ...

Οι σημερινές μας “δημοκρατίες” δεν έχουν σαν προτεραιότητά τους αξίες όπως την ισότητα, τη πρόοδο, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, το πολιτισμό, τη παιδεία, τη βιωσιμότητα ή την ευτυχία των πολιτών τους. Η Δημοκρατία πρέπει να είναι στα χέρια του λαού (δήμος= λαός, κράτος= δύναμη), άλλα αυτό δεν ισχύει πουθενά, οι πολιτικοί δεν μας ακούνε.

Δεν τους ψηφίζουμε για να αποφασίζουν για εμάς, τους ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπούν.
Οι πολιτικοί θα έπρεπε να υψώνουν τη φωνή τους στην παγκόσμια ολιγαρχία των οργανισμών, να προωθούν τη συμμετοχή στα κοινά με πιο άμεσο τρόπο, ώστε να επωφελείται όλη η κοινωνία και όχι μόνο να κοιτάζουν τα “οικονομικά” οφέλη υπακούοντας στη δικτατορία των οικονομικών οργανισμών. Η δίψα για εξουσία και η απληστία δημιουργεί ανισότητα, εντάσεις και αδικία. Το οικονομικό σύστημα είναι - έτσι όπως είναι- είναι “ΑΝΤΙ-οικονομικό”:

H πλειοψηφία ζει στη φτώχεια, ενώ κάποιοι λίγοι επωφελούνται από αυτό. Και αυτό οδηγεί στην ουσιαστική κατάρρευση την οποία και ζούμε σήμερα. Μέσα σε αυτό το Σύστημα , οι πολίτες είναι μόνο κομμάτια σε μια μηχανή σχεδιασμένη από μια πλουτοκρατία και το μόνο που δε θέλει σίγουρα, είναι να ευχαριστήσει τις ανάγκες μας.

Δεν έχει σημασία αν είσαι φοιτητής, εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος ή σε ποια χώρα ζεις. Αυτό το πρόβλημα μας επηρεάζει όλους μας, ήρθε η ώρα να σηκωθούμε για τα δικαιώματα μας!

Είμαστε ανώνυμοι πολίτες, αλλά χωρίς όλους μας τίποτα από αυτά δε θα συνέβαινε.




http://mpetskas.blogspot.com/2011/05/blog-post_178.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!