tromaktiko: Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους



1) Συμφωνώ μαζί σου ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι κατά πολύ περισσότεροι από αυτούς στο δημόσιο (στενό και ευρύτερο). ..
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_483.html
2) Στηρίζω την άποψή σου ότι όλοι μας (ακόμα και 'συ) αναζητούμε σταθερό εργασιακό περιβάλλον, τήρηση του 40ώρου και την πληρωμή μας κάθε τέλος του μήνα στο ακέραιο (εννοώ και τις υπερωρίες)
3) Συμφωνώ μαζί σου ότι οι συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι κατά πολύ πιο απαιτητικές από αυτές σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.
4) Συμφωνώ μαζί σου στο ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει έχουν 1 μισθολόγιο, αναλόγως προσόντων και ανεξαρτήτως που εργάζονται.
5) Διαφωνώ μαζί σου σχετικά με τη μισθοδοσία. Η μισθοδοσία των εργαζομένων στο δημόσιο φορέα πηγάζει από τη φορολογία όλων Ελλήνων και μη μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις ποια κατηγορία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, διότι η φοροδιαφυγή και η "ενσημοδιαφυγή" δεν είναι προνόμιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Και επειδή εκεί που ήσουν ήμουν και 'δω που είμαι μακάρι να μην έρθεις, διάβασε με προσοχή.
Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ και από το 1997 μέχρι και το 2007 ήμουν εργαζόμενη σε τεχνικές εταιρείες. Το ωράριο μου σε θεωρητικό επίπεδο ήταν 9-5. Σε πρακτικό επίπεδο έκλεινα 10ωρο καθημερινά. Ελάχιστες ήταν οι φορές στο μήνα που δεν έκανα homework. Είμαι σίγουρη πως κατευθείαν έχεις σχηματίσει το νούμερο των τουλάχιστον 2.000,00 € (σημερινή αντιστοιχία) ως μηνιάτικό μου. ΛΑΘΟΣ. Ο βασικός μισθός σε συνάρτηση με τις εκάστοτε τριετίες και 2 μέρες extra στη θερινή άδεια. 10 χρόνια ζήλευα (όπως ακριβώς και 'συ τώρα) την τύχη των δημοσίων υπαλλήλων, που ποτέ δεν έμειναν απλήρωτοι, που μπορούν να απεργήσουν όποτε θέλουν, που μπορούν να αρρωστήσουν όποτε θέλουν και που μπορούν να έχουν 8ωρο. Πριν από 4 χρόνια, μέσω ενός εκ των πολλών διαγωνισμών που έγιναν για συμβασιούχους, κατάφερα να "μπω" στον πολυπόθητο δημόσιο τομέα. Και έρχεται η απομυθοποίηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι (μόνιμοι) είναι ελάχιστοι και οι μόνοι εκ του νόμου που μπορούν να έχουν ιεράρχηση (ακόμα και εάν δεν καλύπτουν τα προσόντα, εφόσον υπάρχει έλλειψη). Οι αορίστου χρόνου είναι κάπως περισσότεροι, αλλά με περιορισμένες αρμοδιότητες. Η πρώτη γραμμή, η λάντζα του δημοσίου τομέα είναι οι συμβασιούχοι. Συμβασιούχο έβριζες κάθε φορά που ήθελες να συναλαχθείς με το δημόσιο. Ο συμβασιούχος όμως δεν έχει 8ωρο, εάν θέλει να του ανανεωθεί η σύμβαση. Ο συμβασιούχος πληρώνεται 750,00 € και υποχρεώνεται από το κράτος σε ασφάλιση ΟΑΕΕ. Ξέρεις τι σημαίνει ΟΑΕΕ; Και το χειρότερο (για να μη μακρυγορώ) όταν λήξει η σύμβαση δε δικαιούσαι ΟΑΕΔ ή ταμείο ανεργίας. Και αφού πέρασα 4 θαυμαστά έτη ώς "δημόσιος υπάλληλος", η σύμβασή μου έχει λήξει από 12.02.2011, έχω να πληρωθώ δεδουλευμένα από 15.07.2010, βιβλία δε μπορώ να κλείσω, ο ΟΑΕΕ δε με απαλλάσει από τις εισφορές εαν δεν κλείσω βιβλία, δουλειά δεν έχω βρει εδώ και 3,5 μήνες.
Εάν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον για το εργασιακό καθεστώς και για το που πάνε τα λεφτά μας, κοίταξε κατά τη βουλή και ρίξε τις κατάρες σου σε όλους αυτούς που έχουν διοριστεί Γενικοί Γραμματείς, Σύμβουλοι, Πρόεδροι και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες ιδιότητες, διότι αυτοί πέρνουν τους παχουλούς μισθούς. Όλοι οι άλλοι είμαστε στην ίδια μισθολογική πίκρα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!