tromaktiko: Σχετικά με Άπληστοι - άρπαγες σε κλειστά επαγγέλματα

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σχετικά με Άπληστοι - άρπαγες σε κλειστά επαγγέλματα



Συγνώμη φίλε μου, μηχανικός είμαι και θα ήθελα πάρα πολύ να μου εξηγήσεις τι "χαρτί" του σπιτιού σου είναι αυτό που δεν μπορούσες να το βρείς στην πολεοδομία και έπρεπε να σου το δώσει αυτός ο κύριος. (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_6730.html)
Στον φάκελό του; Τι εννοείς; Τα σχέδια και οποιοδήποτε έγγραφο σχετικό με την οικοδομική άδεια του σπιτιού σου μπορείς με μια απλή αίτηση να το παραλάβεις απο την πολεοδομία.
Αν τώρα ζήτησες να πάει να πάει να το βγάλει αυτός τότε σωστά σου ζήτησε αποζημίωση. Έφυγε απο το γραφείο του δύο φορές για να πάρει το χαρτί σου (μια για την αίτηση - μία για την παραλαβή).
Αυτό τουλάχιστον σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη σημαίνει δύο πρωινά.
Τώρα αν σου έβγαλε απλά ένα Α4 αντίγραφο για κάτι είχε ήδη στο γραφείο του τότε μιλάμε για μεγάλο καραγκιόζη γιατί έχει ήδη πληρωθεί για αυτό όταν εξέδωσε την οικοδομική άδεια.
Να πω την αλήθεια βέβαια, ο διάλογος που περιέγραψες στην αρχή καραγκιόζη δείχνει. Μεγαλο-μηχανικό καραγκιόζη όμως. Απο αυτούς που πουλούσαν μούρη και έτρεχαν όλοι (όπως και οι δικοί σου) να τους σχεδιάσει το σπίτι. Μάλλον γιατί είχε "γνωριμίες" και έβγαζε εύκολα την άδεια. Ξέρεις και τότε υπήρχαν πολλοί μηχανικοί αλλά ο κόσμος πάντα θαμπωνόταν από τις μερσεντές και τις βίλλες και έτσι αξιολογούσαν τους καλούς... μεγάλη κουβέντα άνοιξα.
Ο τίτλος σου όμως φίλε είναι πολύ λάθος! Κλειστά επαγγέλματα; Όπως περιγράφεις κι εσύ , υπάρχουν κι άλλοι μηχανικοί να πας. Άρα το επάγγελμα δεν είναι κλειστό. Όποιος έχει σπουδάσει μηχανικός μπορεί να το ασκήσει.
Το θέμα είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια το μονοπωλούν κάποιοι κύριοι σαν αυτόν που περιγράφεις.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!