tromaktiko: Απάντηση στο "Όχι στην καταστροφή της Οίτης"

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απάντηση στο "Όχι στην καταστροφή της Οίτης"



Η δαιμονοποίηση κάθε είδους μεταλλευτικής ή λατομικής δραστηριότητας αγγίζει τα όρια της υποκρισίας και του παραλόγου...αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7392.html
1. Ο μεταλλευτικός πλούτος μιας χώρας έχει χωροθετηθεί από την ίδια τη φύση.
2. Στη μεταλλεία απασχολούνται αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι και εισρέει πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα, αφού τα παραγόμενα προϊόντα είναι ως επί το πλείστον εξαγώγιμα.
3. Η λειτουργία υγειών επιχειρήσεων συμβάλλει στο να έχουν έσοδα τα ασφαλιστικά ταμεία (ασφαλιστικές εισφορές) και το κράτος (φόροι).
4. Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης που κάθε σύγχρονη εταιρία εφαρμόζει, γίνονται πολλά κοινωφελή έργα στην τοπική κοινότητα.
5. Εάν μια μεταλλευτική δραστηριότητα λειτουργεί κάτω από το αυστηρό περιβαλλοντικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης, η όχληση που δημιουργείται είναι ελάχιστη. Επίσης το αποτέλεσμα της αποκατάστασης του περιβάλλοντος είναι πολλές φορές καλύτερα από την πρότερη της επεμβάσεως κατάσταση.
6. Άπαντες, μηδενός εξαιρουμένου, κάνουμε χρήση προϊόντων εξορυκτικής δραστηριότητας. Το κινητό μας, ο υπολογιστής μας, το σπίτι μας, η ενέργεια (ακόμη και οι "καθαρές" μορφές της), το αυτοκίνητό μας, τα ρούχα μας, τα καλλυντικά, οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα πάντα γύρω μας, απαιτούν τη χρησιμοποίηση προϊόντων εξόρυξης για να παραχθούν. Μερικοί θα επικαλεστούν ότι μπορεί πολλά προϊόντα να παραχθούν από ανακύκλωση, αλλά προς το παρόν η ανακύκλωση μπορεί να καλύψει μόνο ελάχιστο μέρος των αναγκών μας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!