tromaktiko: Απάτες στο Facebook: Για όλα φταίνε οι χρήστες του

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απάτες στο Facebook: Για όλα φταίνε οι χρήστες του



Το πρόβλημα με το να είσαι ο καλύτερος στον χώρο του διαδικτύου είναι ότι ο καθένας θέλει ένα κομμάτι από την επιτυχία αυτή, ακόμα και οι απαταιώνες...Όπως έχει αναφερθεί, πολλές απάτες έχουν κάνει την εμφανισή τους στο Facebook, και επειδή μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο και γνωστό κοινωνικό δίκτυο, πολλοί είναι αυτοί που την «πατάνε».
Ωστόσο το Facebook δεν είναι απόλυτως υπεύθυνο για αυτό. Ο Lance Ulanoff στο PC Mag αναφέρει: «Το πρόβλημα του Facebook είναι ότι τα μέλη του δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα ωραίο και ενδιαφέρον σύνδεσμο.»
Ακριβώς. Το Facebook έχει σχεδιαστεί για να διαμοιράζει συνδέσμους από το ένα άτομο στο άλλο.
Πολλοί από τους χρήστες του είναι μικρά παιδιά και δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα σχετικά με το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να κάνουν κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο τους φανεί περίεργος. Ένας τέτοιος σύνδεμος μπορεί να ανοίξει μια νέα ιστοσελίδα, η οποία δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη από μόνη της καθώς αυτό εξαρτάται από το τι περιέχει. Μπορεί να έχει ενσωματωμένο κακόβουλο λογισμικό που παρουσιάζεται ως ένα απλό flash παιχνίδι το οποίο ουσιαστικά θα προσπαθήσει να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα.
Όπως ακριβώς προσέχετε σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνετε γενικά στο διαδίκτυο, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σκέφτεστε και στο Facebook. Και στην τελική, εάν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό τότε πρέπει να το αντιμετωπίζετε με περισσότερη αμφιβολία. Οι απατεώνες «ψαρεύουν» τα θύματα τους, παρουσιάζοντας του κάτι στο οποίο είναι αδύνατο να αντισταθούν. Προσοχή στα δελεαστικά links λοιπόν!
http://www.gugoo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!