tromaktiko: Tο «μνημόσυνο» των πρόθυμων για το πρωθυπουργικό ναυάγιο

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Tο «μνημόσυνο» των πρόθυμων για το πρωθυπουργικό ναυάγιο



Έχοντας καθίσει λίγο η σκόνη απ΄ το πολιτικό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών βλέπουμε καθαρά ορισμένα πράγματα: πρώτον...
σε τι αποσκοπούσε ο Γ. Παπανδρέου. Δεύτερον τα σχέδια και τα όνειρα των προθύμων και τρίτον την αποκάλυψη και απογύμνωση διάφορων ποικιλώνυμων συμφερόντων… που έχουν επενδύσει στην περίφημη συναίνεση όπως φυσικά την αντιλαμβάνονται με βάση τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός είναι σαφές πως επιχείρησε να εμφανιστεί υπερκομματικός, υπό την προϋπόθεση να συναινέσουν οι πολιτικές δυνάμεις στην, κατά γενική ομολογία, αποτυχημένη πολιτική του. Το ναυάγιο δεν τον «συνέτισε». Στη δήλωση δε που έκανε μίλησε για …επιτεύγματα της κυβέρνησής του!

Οι πρόθυμοι (βλ. Καρατζαφέρης και λοιπές δυνάμεις) είδαν τα όνειρά τους να γκρεμοτσακίζονται, εξού και η χολή που βγάζουν.

Τέλος οι έχοντες συμφέρον να πάει «καλά» το μνημόνιο, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι για το δράμα της κοινωνίας, είναι βέβαιο πως δεν θα το βάλουν κάτω: θα πιέσουν με όλες τους τις δυνάμεις και τα ΜΜΕ που διαθέτουν να αλλάξει γνώμη ο… ανυπάκουος Σαμαράς.

Στον ανένδοτο αυτό αγώνα… μπροστάρης είναι το συγκρότημα Αλαφούζου με … ντουντούκα τον Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ο σχολιαστής του ΣΚΑΙ σε ένα μνημονιακό παραλήρημα έφτασε στο σημείο να τα βάλει με ακραίες εκφράσεις με τον Α. Σαμαρά και τον Α. Τσίπρα. Άξιος ο μισθός του!!
http://www.kentrinews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!