tromaktiko: Απάντηση στο"Δημόσιο VS ιδιωτικός τομέας VS ελεύθεροι επαγγελματίες"

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απάντηση στο"Δημόσιο VS ιδιωτικός τομέας VS ελεύθεροι επαγγελματίες"



Σχετικά με το δημοσίευμα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/vs-vs.html του ‘’Άρχοντα’’ δημοσίου υπαλλήλου θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1.Πόσες φορές αγόρασε το χαρτί που χρησιμοποιεί στο γραφείο του?

2. Πόσα στυλό,μολύβια,και λοιπά αναλώσιμα πλήρωσε από την τσέπη του?

3.Πόσο αγόρασε την καρέκλα-γραφείο-υπολογιστή και λοιπό εξοπλισμό του γραφείου του?

4.Ποιά η συμμετοχή του στα δεκάδες καθημερινά προσωπικά τηλεφωνήματα στον λογαριασμό του τηλεφώνου?

5.Πόσο πληρώνει για να δουλεύει σε ζεστό ή δροσερό περιβάλλον ανάλογα με την εποχή?(φυσικά αν πλήρωνε δεν θα είχε τα παράθυρα ανοιχτά γιατί έχει ζέστη με το καλοριφέρ στο φούλ

Και πουντιάζει με το κλιματιστικό επίσης στο φούλ)

6.Αν για την υπηρεσία του χρησιμοποιεί όχημα ,πόσα τσοντάρει για την αγορά του , για ασφάλεια-τέλη-καύσιμα-

συντήρηση?

7.Πόσο πληρώνει ενοίκιο το μήνα για τον επαγγελματικό του χώρο?

8.Αν δεν έχει δουλειά το γραφείο γιατί υπάρχουν περίοδοι πχ διακοπών-γιορτών-περιόδων που δεν έχει αντικείμενο, πόσο λιγότερο ‘’μεροκάματο’’ παίρνει?

……..είναι ακόμη πάρα πολλά που μέχρι αύριο θα ρωτάω!

Και θεωρητικά ας πούμε μια μέρα του λένε: “για κανένα εξάμηνο μην έρχεσαι στη δουλειά ,φυσικά δεν θα πληρώνεσαι αλλά θα είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις την ασφάλειά σου από την τσέπη σου και όχι με το παραμύθι ‘’ξέρεις τι κρατήσεις μας κάνουν κάθε μήνα για το ΙΚΑ?’’

Ε λοιπόν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και όλα τα παραπάνω τα πληρώνω από την τσέπη μου και με το παραπάνω αν βάλουμε και μηχανήματα …άστα να πάνε

Έχω δεν έχω δουλειά όλα τα παραπάνω τα πληρώνω και ειδικά το ΤΕΒΕ είναι 831,18 το δίμηνο και φυσικά εγώ δεν θα πάρω εφ’άπαξ.

Το δημόσιο είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος στην Ελλάδα.

Μηδέν κεφάλαιο –μηδέν επένδυση-μηδέν ρίσκο-μηδέν κίνδυνος λουκέτου ή πτώχευσης.

Απόδοση από την πρώτη μέρα έναρξης εργασίας με 100% κέρδος γιατί δεν υπάρχουν υποχρεώσεις πουθενά(μην πείτε για τα έξοδα σπιτιού γιατί και εμείς έχουμε σπίτια και οικογένειες μάλλον δύο οικογένειες, μαγαζί-σπίτι) και στο τέλος μια καλή σύνταξη και το ανάλογο εφ’άπαξ.

Αφού όλο κλαίγονται πως πληρώνουν φόρους μόνον αυτοί και για όλα φταίνε οι επαγγελματίες που τρώνε με χρυσά κουτάλια γιατί δεν παραιτούνται?

Να πάρουν ένα δάνειο για την δική τους επιχείρηση, να είναι αφεντικά,να μην πληρώνουν φόρους, να κλέβουν όλο τον κόσμο,μ……ες είναι και κάθονται ακόμη στο δημόσιο?

Έχετε ακούσει για πτώχευση δημοσίου υπαλλήλου?

Δυστυχώς για επαγγελματίες ακούσατε ,ακούτε και συνεχίσετε να ακούτε καθημερινά.Και όταν κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις και μείνουν μερικές μεγάλες που αντέχουν ακόμη, να

δούμε ποιος θα αναλάβει την πληρωμή σας....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!