tromaktiko: Το Ελληνικό Δημόσιο στην Κρήτη του 2011

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το Ελληνικό Δημόσιο στην Κρήτη του 2011



Αγαπητοί αγανακτισμένοι άνεργοι με πτυχία και χωρίς, ενημερωθείτε για αυτά που γίνονται σε δημόσια υπηρεσία εν έτη 2011 και συγκεκριμένα...
στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα πλαίσια μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων λόγω μνημονίου υπάρχει υπάλληλος που αμείβεται τώρα και αρκετά χρόνια με παχυλή σύνταξη, συνταξιοδοτήθηκε μεν, εξακολουθεί πάραυτα να εργάζεται ως μεγαλοστέλεχος της εν λόγω υπηρεσίας, που προσελήφθη (!) μέσω της ΜΟΔ Α.Ε. κατόπιν συνταξιοδότησης, με επίσης υψηλό μισθό.

Η κύρια τυγχάνει σύζυγος μεγαλοεργολάβου δημοσίων έργων και προσωπική φίλη τόσο του αιρετού περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς τώρα με τον Καλλικράτη, δεν έφτανε ο ένας, έπρεπε να πληρώνουμε δυο με τα επιτελεία τους.

Ο σύζυγος της εν λόγω κυρίας λοιπόν, είναι μέλος του Τ.Ε.Ε.-Τ.Α.Κ. και αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε.- Τ.Α.Κ. εργάζεται στην ίδια υπηρεσία ως υψηλόμισθος χωρίς να εμφανίζεται ποτέ στην υπηρεσία και το κυριότερο να μην γνωρίζει κανείς με ποιες διαδικασίες προσελήφθη στην Μ.Ο.Δ. (ποτέ δεν έδωσε τις απαιτούμενες για το λαό εξετάσεις), του οποίου προέδρου του Τ.Ε.Ε.- Τ.Α.Κ., η κατά τα άλλα συμπαθέστατη αδελφή του εργάζεται ως ιδιαιτέρα του αιρετού περιφερειάρχη. Μικρός που είναι ο κόσμος!!!

Η κύρια με τους δυο μισθούς απολαμβάνει και ειδικά προνόμια με τις ευλογιές του περιφερειάρχη και του Τ.Ε.Ε.- Τ.Α.Κ., κάθε δυο και τρεις ταξιδεύει στο εξωτερικό, την μια στις Βρυξέλλες για δημόσιες σχέσεις με προσωπικούς οδηγούς κουβαλητές αποσκευών, και έξοδα της υπηρεσίας και την άλλη στην Αμερική οπού ζουν τα παιδιά της τουλάχιστον ένα μήνα, ροκανίζοντας μέρες αδείας, οι οποίες με κάποιο μαγικό τρόπο ποτέ δεν τελειώνουν για εκείνη. Βέβαια, αυτή την περίοδο η εν λόγω κυρία μαζί με την παρέα της στην υπηρεσία και τις ευλογίες όλων των προϊστάμενων, έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνήγι έργων του ΕΣΠΑ, ώστε να συμπληρωθεί και ο τρίτος μισθός από τα εκτός έδρας που θα πάρει. Άλλωστε στην Ελλάδα ποιος μετράει την παραγωγικότητα στο Δημόσιο Τομέα;

Προσφάτως, με την 691/03.03.2011 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την ανάθεση του έργου «τεχνική υποστήριξη στην Περιφέρεια Κρήτης» η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης ζητούσε τέσσερις (4) συνολικά μηχανικούς με πτυχίο πολυτεχνικής σχολής, η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη, δώδεκα (12) άτομα προσήλθαν, λόγω οικονομικής κρίσης ήταν άλλωστε αναμενόμενο, και μετά από εμπαιγμό αρκετών ημερών ο διαγωνισμός ακυρώθηκε με την 868/21.03.2011, λόγω μη επαρκούς προσέλευσης ενδιαφερομένων κατά τα λεγόμενα της προϊσταμένης της υπηρεσίας, η οποία επίσης ανάλαβε τα καθήκοντα της πριν δεκαπέντε μήνες με της ευλογιές του προέδρου του Τ.Ε.Ε.- Τ.Α.Κ.

Στις 20.12.2011 προκήρυξε η ίδια υπηρεσία – πρότυπο, παραμονές Χριστουγέννων θέση με σύμβαση ορισμένου χρόνου για το λογιστήριο της υπηρεσίας και εντελώς παραδόξως δεν βρίσκεται κάνεις ενδιαφερόμενος για την θέση παρά μια κοπέλα του περιβάλλοντος που προαναφέραμε και λογικά πήρε την θέση.

Αδέρφια πορεύομε στον ιδιωτικό τομέα και έχω κουραστεί να ξυπνώ κάθε πρωί με την αβεβαιότητα εάν θα έχω δουλεία, έχω κουραστεί να φορολογούμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο προκειμένου να απολαμβάνουν αυτά τα προνομία κάποιοι καρεκλοκένταυροι.

Δηλώνω επώνυμα ότι είμαι υπέρ της επανάστασης όχι εναντία στην τρόικα που κάνει τη δουλεία της άλλωστε αλλά απέναντι στις ανεύθυνες κυβερνήσεις και στα λαμόγια πολιτικούς.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!