tromaktiko: Απάντηση σε : "Ονομασία του κινήματος αγανακτισμένων"

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Απάντηση σε : "Ονομασία του κινήματος αγανακτισμένων"



Το πιάσαμε το υπονοούμενο! Μπράβο! Προφανώς ο "νονός" του κινήματος -το ονόμασε ΑΓ-ΕΛΛΗ δηλαδή αγέλη...(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_4146.html)
δεν συμμετείχε ποτέ σε συγκεντρώσεις κομματικές, δεν ψήφισε ποτέ μεγάλο κόμμα, δεν συμμετείχε σε μαζική διαδήλωση, δεν πήγε ποτέ σε συναυλία μεγάλου συγκροτήματος, δεν πήγε ποτέ σε γήπεδο, δεν αγόρασε ποτέ από μεγαλοκατάστημα, κλπ κλπ κλπ, οπότε έχει κάθε δικαίωμα την πιο αυθόρμητη μαζική μεταπολιτευτική εκδήλωση διαμαρτυρίας να την! αποκαλεί "αγέλη"!!!

Είναι γεγονός ότι η απίστευτη ροή αντιφατικών πληροφοριών και μηνυμάτων καθημερινά, αλλά και η ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα, μας μπερδεύει, μας φέρνει σε αμηχανία και τελικά γινόμαστε ανίκανοι να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε τις καταστάσεις. Είναι πλέον δύσκολο να αντιληφθούμε τις δυναμικές να αξιολογήσουμε την "αλήθεια", να δούμε ένα έστω κομμάτι της "συνολικής εικόνας".

Όμως, νομίζω, ότι κάποια απλά πράγματα μπορούμε να τα αντιληφθούμε, μπορούμε να τα κατανοήσουμε και να τα αξιολογήσουμε, συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον στόχο, το μήνυμα ή τις προσθέσεις. Και ένα τέτοιο γεγονός είναι οι "αγανακτισμένοι πολίτες": ο συνάνθρωπός μας που μήνες τώρα ζει στην ανασφάλεια της ανεργίας και της εγκληματικότητας, που βλέπει να πληρώνει τα "σπασμένα" ενώ άλλοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, που βλέπει να ξεπουλιέται χωρίς καν διαπραγμάτευση η χώρα του, που βλέπει την ανεργία να του χτυπάει την πόρτα και! τους διεφθαρμένους πολιτικούς να τον κοροιδεύουν, που βλέπει τα μεγαλοστελέχη μιας παγκόσμιας εξουσίας να μπαίνουν στο σπίτι του και να αποφασίζουν γι αυτόν και που, τελικά, βλέπει την αδικία χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, γιατί απλούστατα το σύστημα είχε οργανωθεί έτσι τις τελευταίες δεκαετίες ώστε αυτός ο "ανένταχτος" να μην έχει λόγο και να είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι ένα μωσαϊκό διαφορετικών ιδεολογιών και απόψεων που δημιουργήθηκε από μια απλή και αυθόρμητη πράξη: να βγει ο πολίτης από το σπίτι του και να πάει να σταθεί όρθιος στην κεντρική πλατεία της πόλης του! Το ότι θα ακούσει κάποιος διαφορετικά συνθήματα και μηνύματα αντιφατικά ενισχύει περίτρανα το γεγονός αυτό και κάνει την πράξη αυτή ακόμα πιο γοητευτική. Είναι όμως σημαντική και μόνο επειδή είναι τόσο μαζική, τόσο αυθόρμητη και από ανένταχτους πολίτες. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο μέλλον, στο πως θα εξελιχθεί αυτή η κίνηση...

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!