tromaktiko: Στις 3 Ιουλίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στις 3 Ιουλίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα



Στις 3 Ιουλίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα Διορία έως τις 3 Ιουλίου από τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε η Ελλάδα να ακλούθήσει το δρόμο που της δείχνουν. Όλα θα αποφασιστούν πιθανότατα αυτή την ημερομηνία όπου θα γίνει νέο έκτακτο Eurogroup με μοναδικό ζήτημα της βοήθεια προς την Ελλάδα...
«Αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 3 Ιουλίου», ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών.
Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, το ελληνικό κοινοβούλιο θα έχει υιοθετήσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος του Eurogroupe αναμένει επίσης ότι στις 3 Ιουλίου θα αποφασιστούν οι βασικές γραμμές του νέου σχεδίου δανεισμού για την Ελλάδα.

Συνέντευξη Τύπου Γιούνκερ - Ρεν
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Όλι Ρεν παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο. Όπως τόνισαν η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος Ιουνίου θα προωθηθούν όλες τις αναγκαίες προσαρμογές, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου μνημονίου συνεννόησης της Ελλάδας με τους δανειστές της.
Οι δύο ιθύνοντες της ΕΕ ανέφεραν ότι εφόσον η αποστολή της τρόικας αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα κρίνει ότι οι όποιες αλλαγές αποφασίσθηκαν στο υπάρχον μνημόνιο είναι συμβατές προς αυτό και ότι η Ελλάδα πράττει τα δέοντα, θα καταστεί δυνατή η εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα στην αρχή του Ιουλίου.
Ανέφεραν επίσης ότι στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο κόστος της δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας έχει υπάρξει επί της ουσίας συμφωνία η οποία διασφαλίζει ότι η εν λόγω συμμετοχή θα είναι εκούσια από πλευράς τραπεζών.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Eurogroup για τις κοινωνικές αντιδράσεις στην Ελλάδα, σημείωσε πως τον «αγγίζουν» και ότι γι΄ αυτό υπέβαλε προ ημερών ορισμένες προτάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!