tromaktiko: Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84



Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, κ.ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ένας βουλευτής, βεβαίως, μπορεί να εμπιστεύεται την κυβέρνησή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί επί της ουσίας να συμφωνεί κατά συνείδηση σε όλα τα νομοσχέδια ή σε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους ενός σχεδίου νόμου. Να σας πω ένα παράδειγμα. Λέει ένας συνάδελφος ότι “βεβαίως εμπιστεύομαι την κυβέρνησή μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε έναν εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος θα προβλέπει, για παράδειγμα, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ”. Αυτό είναι δικαίωμά του. Άρα, δεν σημαίνει, ότι επειδή η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με αυτή την ευκολία, θα περάσει και το μεσοπρόθεσμο...».

Δημοσιογράφος: Η πρόβλεψή σας δηλαδή, είναι ότι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις στο μεσοπρόθεσμο;
Αρ. Σπηλιωτόπουλος: «Δεν θα απέκλεια τίποτα».
* Για δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων που αφορούν τη Νέα Δημοκρατία:

«Αυτά τα δημοσιεύματα -κατά την εκτίμησή μου-, είναι υποβολιμαία και εννοώ ότι προφανώς, δεν διοχετεύονται από την ανησυχία των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά διοχετεύονται είτε από την παραπληροφόρησή τους από Ελληνικά κέντρα, είτε διοχετεύονται απευθείας από Ελληνικά κέντρα, με στόχο να πλήξουν και -αν θέλετε- να απομειώσουν το γόητρο και την εικόνα που μπορεί να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση στο εξωτερικό και προσφέρουν με αυτό τον τρόπο κάκιστες υπηρεσίες. Διότι όσο σημαντική είναι η κυβέρνηση και η εικόνα της στο εξωτερικό, άλλο τόσο σημαντική είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση και η εικόνα που μπορεί να έχει στο εξωτερικό, πολλώ δε μάλλον, διότι σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις, έχει πολύ μεγάλη σημασία η αντιπολίτευση που πιέζει, να έχει την σωστή εικόνα, για να μπορεί η χώρα μας στο σύνολό της να επιτυγχάνει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι απαράδεκτα δημοσιεύματα, είναι αντιεθνικά δημοσιεύματα, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες, είναι ανάξια σχολιασμού και είναι γραφικοί και όσοι τα διοχετεύουν...».
* Για ενδεχόμενες πιέσεις προς τη Νέα Δημοκρατία:

«Οι “πιέσεις” -κατά τη δική μου εκτίμηση- είναι αναμενόμενες, όπως αναμενόμενο, σε μια διαπραγμάτευση είναι να μην προτρέχεις, λέγοντας “επειδή με πιέζει κάποιος, αποδέχομαι τα πάντα”. Αντιθέτως, πρέπει να γνωρίζει ο έτερος των διαπραγματευτών, ότι εγώ μπορεί και να μην δεχτώ τα πάντα, άρα πρέπει να βελτιώσει τους όρους προσφοράς. Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βεβαίως μπορεί να υφίσταται πιέσεις, ορθώς ανθίσταται σε αυτές τις πιέσεις και πρέπει να δώσει τη μάχη της. Και θα χρησιμοποιήσω μια φράση του κ. Σαμαρά, που τη θεωρώ σωστή, ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας, “φορώντας την εθνική φανέλα” ».

Σε άλλη συνέντευξη του σήμερα στο ραδιόφωνο “Real f.m ” στην εκπομπή των Κ. Μακρή και Α. Κωνσταντάτου:


Για τη συναίνεση των κομμάτων :
Θεωρώ ότι η ΝΔ έκανε πραγματικά την δική της υπέρβαση. Επιχείρησε την υπέρβαση αυτή να κάνει και ο Πρωθυπουργός μόνο που η δική του υπέρβαση διήρκησε μόλις και μετά βίας 6 ώρες , καθώς κάτω από την πίεση των ιστορικών στελεχών του κόμματος του, της λεγόμενης βαρονίας ,δυστυχώς ο Πρωθυπουργός υπέκυψε και επέστρεψε στο γνωστό κομματικό του τείχος, επέστρεψε πίσω στο μαντρί, και αποφάσισε να πορευθεί μόνος του, ανασχηματίζοντας τον εαυτό του, τον οποίο πριν 6 ώρες τον είχε θέσει ο ίδιος υπό μεγάλες αμφιβολίες και ερωτηματικά στην ουσία υπό παραίτηση. Αυτά είναι τα παράδοξα της νεότερης ελληνική πολιτικής ιστορίας. ….Εμείς εξ αρχής, παρότι προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις είπαμε στη πρόσκληση του Πρωθυπουργού ευθέως ναι υπό τις προϋποθέσεις που βάλαμε και το σημαντικότερο για εμάς ήταν η προϋπόθεση να βάλουμε πλάτη σε μια επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους δανειστές μας ,όχι για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πάντα προφανώς, αλλά για να βελτιώσουμε πράγματα που μπορούν ρεαλιστικά να βοηθήσουν στο να επανακινηθεί η οικονομία. Γιατί αν κάτι σήμερα δεν λειτουργεί, είναι γιατί έχει στεγνώσει η αγορά…..
Για τον κ. Βενιζέλο:
Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την πορεία του. Θα ήταν πολύ βιαστικό και ακραίως αντιπολιτευτικό από τη δική μας πλευρά εάν μέσα σε κάποια εικοσιτετράωρα βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα. Εγώ εύχομαι για το καλό της Ελλάδος να πετύχει. Βέβαια τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Συμμετείχε στο πρώτο ECOFIN και νομίζω ότι περισσότερο λειτούργησε αμυντικά και λιγότερο επιθετικά.

Για την εικόνα της αντιπολίτευσης στην Ευρώπη :
Υπάρχει μια στρεβλή εικόνα. Η εικόνα που έχει δοθεί, κατά τη δική μου εκτίμηση εσκεμμένα, είναι ότι έχουμε μια αντιπολίτευση που αρνείται τα πάντα. Εμείς δεν αρνούμαστε τα πάντα. Δεν αρνούμαστε την πραγματικότητα. Εμείς λέμε όμως ότι υπάρχουν περιθώρια να μπορέσουμε να εισπράξουμε αυτά που πρέπει, να κλείσουμε τις μαύρες τρύπες παράλληλα με κάποια δυνατότητα επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας στην αγορά. Δηλαδή να υπάρξει μια μορφή ανάπτυξης και ρευστότητας. Αυτή τη δοσολογία εμείς λέμε ότι μπορούμε να την επαναδιαπραγματευθούμε. Εμείς επιχειρούμε να πείσουμε για το δίκαιο των θέσεων μας, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση λέγει ότι «Εγώ τα δέχομαι όλα»,δεν κάνουν καμία διαπραγμάτευση, αυτομάτως λοιπόν αυτός που ακούγεται ο εύκολος δανειζόμενος, δηλαδή η Κυβέρνηση, δημιουργεί δυσκολίες σ΄ αυτόν που επιζητά την επαναδιαπραγμάτευση ,δηλαδή σε εμάς. Αν ήμασταν ενωμένοι, αν δεχόταν ο κ. Παπανδρέου αυτό που του έχουμε προτείνει, πάμε από κοινού να δώσουμε τη μάχη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Λογικό είναι ότι ο δανειστής προτιμά τις εύκολες λύσεις….

Για το Μεσοπρόθεσμο :
Δεν πιστεύω σε αυτό το Μεσοπρόθεσμο. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει η δοσολογία ,χωρίς βεβαίως μ αυτή την έννοια που σας λέω, να αλλάξει η θεραπεία. Πιστεύω στη θεραπεία απλώς δεν πιστεύω στη συγκεκριμένη δοσολογία των φαρμάκων που προτείνεται.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!