tromaktiko: Βρώμικη επίθεση λάσπης εναντίον των γιατρών για τα αμερικανικά τεθωρεκισμένα Abrams

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Βρώμικη επίθεση λάσπης εναντίον των γιατρών για τα αμερικανικά τεθωρεκισμένα Abrams



Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η επιστολή προς το ΥΠΕΘΑ της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ», όπου με αίσθημα ευθύνης στο κοινωνικό σύνολο και... επιστημονική αρτιότητα θίγησαν σειρά κρίσιμων ερωτημάτων για τη δήθεν δωρεάν παραχώρηση των παροπλισμένων , έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ΓΕΣ και φυσικά οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης αναγκάστηκαν να απαντήσουν άμεσα.

Ας κρατήσουμε όμως τρία στοιχεία:

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με έκδηλη την ανησυχία από την παρέμβαση αυτή φρόντισε η απάντηση του ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ να σταλεί σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο, όπου είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ το ίδιο το ΓΕΣ, στην ηλεκτρονική του σελίδα army.gr, την ανάρτησε ως κεντρικό ζήτημα!

Επαναλαμβάνουμε βεβαίως, ότι η απάντηση των ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ διέπεται από ασάφεια, καθώς δε διευκρινίζει ποια θα είναι η τύχη των τεθωρακισμένων, ποια τα χαρακτηριστικά τους και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει τελικά η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι υποσχέσεις για την τήρηση της νομοθεσίας που προβλέπει απαγόρευση χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουαρανίου δε πείθουν, καθώς είναι γνωστό ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ανάλογα όπλα και πυρομαχικά. Τέλος, οι δεσμεύσεις για τη φροντίδα της υγείας του προσωπικού παραμένουν αίολες και επιχειρούν να καθησυχάσουν, καθώς από το 2001, όταν πήρε διεθνώς έκταση η πληροφόρηση για το ζήτημα των ημι-πυρηνικών όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, σε κάθε περίπτωση που κυρίως η επιστημονική κοινότητα και ο δημοσιογραφικός κόσμος αποκάλυπτε την παρουσία και χρήση τέτοιων πυρομαχικών από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ο εκάστοτε ΥΠΕΘΑ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παρίστανε τον ανήξερο και αιφνιδιασμένο!

Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος.

Το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ διαμέσου του σάιτ του defencenet.gr επιχείρησε να αμαυρώσει την κρίσιμη τοποθέτηση της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ» και να την παρουσιάσει ως υποχείριο των ανταγωνιστικών γερμανικών συμφερόντων.

Με γλώσσα ξύλινη, με ακόμη περισσότερη λάσπη και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ουσιαστικά η διέυθυνση του περιοδικού προσπαθεί όχι απλώς να πάρει θέση υπερασπιζόμενη την αμερικανική επιλογή, αλλά επιπλέον, διαμέσου της τρομοκρατικής και χυδαίας επίθεσης, επιχειρεί να απαγορεύσει στους κοινωνικούς-επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς να έχουν άποψη για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο χώρος της Άμυνας είναι Βρώμικος. Η Διαπλοκή και η Διαφθορά κυριαρχούν, καθώς αμαρτωλά δίκτυα έχουν στηθεί ανάμεσα στους πολιτικούς των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τις ελληνικές και ξένες πολεμικές βιομηχανίες, τους εμπόρους όπλων, τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς που συχνά στην αποστρατεία τούς περιμένει κάποια Διοικητική θέση στα συμβούλια των πολεμικών βιομηχανιών ή των αντιπροσωπειών πολυεθνικών του ολέθρου.

Ο ρόλος των δημοσιογράφων σε αυτό το βρώμικο τοπίο είναι σημαντικός. Συχνά, οι εφημερίδες και τα στρατιωτικά περιοδικά, που επιβιώνουν από τις εκάστοτε «χορηγίες», βλέπε διαφημίσεις των πολεμικών βιομηχανιών, αποτελούν πεδία μάχης, όπου δημοσιογραφικά κορμιά πέφτουν υπερασπιζόμενα τα προτεινόμενα οπλικά συστήματα των αρεστών τους εταιρειών!

Οι κοινωνικοί-επιστημονικοί-πολιτικοί φορείς, αλλά και ο καθένας μας ως υπέυθυνο μέλος της κοινωνίας, δεν πρέπει να τους κάνει την χάρη.

Ιδιαίτερα, σε μια εποχή κρίσης, όταν οι αποκαλύψεις για μίζες και βρωμερές σχέσεις πολιτικών και επιχειρηματικού κόσμου πληθαίνουν και ο κόσμος της εργασίας καλείται σε νέες θυσίες για να αγοραστούν πολεμικοί εξοπλισμοί αξίας 23 δις, έχουμε κάθε λόγο να παρέμβουμε, υπερασπιζόμενοι την Ειρήνη και την ανθρώπινη ζωή.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να μπλοκάρουμε τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
www.Diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Μαίνεται η σύγκρουση Γερμανίας και ΗΠΑ για τα Μ1Α1 Αbrams
03-06-2011 14:57:18
Μαίνεται στο παρασκήνιο ο πόλεμος μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ για την κυριαρχία στην ελληνική αγορά αρμάτων, κόντρα που αίφνης "γύρισε" σε βάρος των Γερμανών όταν πριν από μερικούς μήνες το ΓΕΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην αποστολή LoR για την δωρεάν προμήθεια 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα "αρχαία" Μ48Α5.

Οι Γερμανοί από την αρχή "κτύπησαν" στο ευαίσθητο επικοινωνιακά κομμάτι του Μ1Α1 που δεν είναι άλλο από την θωράκιση απενεργοποιημένου ουρανίου (DU) που διαθέτουν οι νεότερες εκδόσεις του, αλλά και στην προμήθεια βλημάτων με DU τα οποία μπορούν να κονιορτοποιήσουν το σύνολο των νυν και μελλοντικών τουρκικών αρμάτων μάχης.

Μάλιστα κάποια στιγμή προ ημερών εμφανίστηκε και κάποια "Ελληνική Ιατρική Εταιρεία" η οποία με επιστολή της στο υπουργείο ... διαμαρτυρόταν για την προμήθεια των Μ1Α1 με θώρακα DU (που σημειωτέον αυξάνει την επιβιώσιμότητα του οχήματος και των ανδρών του κατά 30% και θεωρείται η κορυφαία θωράκιση παγκοσμίως, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα υγεία εδώ και δεκαετίες που χρησιμοποιείται από διάφορα κράτη.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για το ... σύνδρομο του Κόλπου (καμία σχέση με την θωράκιση DU) κλπ. Σήμερα το ΓΕΣ απάντησε στην "Ιατρική Εταιρεία" υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι της έκδοσης DU η θωράκιση, αλλά υποδεέστερης, ενώ επίσης σημειώνει ότι υπάρχει απαγόρευση της Ε.Ε. για πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (σ.σ. ενώ υπάρχουν στις άποθήκες του Ε.Σ. σε ειδικά πυρομαχικά, αλλά ...).

"Το ΓΕΣ εκδήλωσε ενδιαφέρον για την προμήθεια των αναφερομένων αρμάτων, μετά από έγγραφο της Αμερικάνικης πλευράς σχετικά με την πρόθεση των ΗΠΑ για δωρεάν παραχώρηση στην Ελλάδα 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 ABRAMS.

Το θέμα είναι σε εξέλιξη καθόσον αναμένεται, αφενός η τελική έγκριση της παραχώρησης τους από την Αμερικάνικη πλευρά και αφετέρου η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας σχετικά με την αποδοχή ή μη της δωρεάς. Ως εκ τούτου, λεπτομέρειες όπως, οι σειριακοί αριθμοί των υποψήφιων για προμήθεια αρμάτων δεν είναι γνωστές, καθόσον η διαδικασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Αναφορικά με τον χρησιμοποιούμενο τύπο πυρομαχικών επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία τηρείται απαρέγκλιτα από την Ελλάδα, απαγορεύεται η προμήθεια και χρησιμοποίηση βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την υφιστάμενη ενημέρωση από την Αμερικάνικη πλευρά, τα προσφερόμενα άρματα δεν διαθέτουν θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου. Η ελληνική νομοθεσία εξάλλου, ορίζει ότι κατά την παραλαβή υλικού πραγματοποιείται έλεγχος εκπομπής ραδιενέργειας και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη της δεν υλοποιείται η παραλαβή.

Τονίζεται ότι, η ασφάλεια του συνόλου του προσωπικού, αποτελεί πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες και σε όλους τους τομείς".

Η είσοδος των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 θα ανατρέψει υπέρ της Ελλάδος τον συσχετισμό δυνάμεων με την Τουρκία στο κρίσιμο τομέα του αρματικού δυναμικού, τουλάχιστον μέχρι την εισαγωγή μεγάλων αριθμών Altay στον τουρκικό Στρατό, περί τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας. Αλλά θα ανατρέψει και την μονοκρατορία και πλήρη γερμανοποίηση των τεθωρακισμένων σχηματισμών του Ε.Σ., εξού και η "ραδιενεργός κόντρα"..


www.defencenet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!