tromaktiko: Απάντηση στο: ''Γιώργος Πατούλης,υπ. πρόεδρος ΙΣΑ: «Η ιατρική ευθύνη σε μη γιατρούς»''

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο: ''Γιώργος Πατούλης,υπ. πρόεδρος ΙΣΑ: «Η ιατρική ευθύνη σε μη γιατρούς»''



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9397.html γιατι σαν βιολογος ΘΙΓΟΜΑΙ και προσωπικα και επιστημονικα απο τις ανακριβειες που αναφερονται. Σε ευχαριστω παρα πολυ.


Αξιοτιμε κυριε Βιοπαθολογε,
Ειμαι ενας ''επικινδυνος'' κατα εσας μεταναστης (εξηγω παρακατω) κλινικος μοριακος γενετιστης στο αμστερνταμ της ολλανδιας σε κρατικο νοσκομειο ενταγμενο στο συστημα υγειας της χωρας. Σπουδασα 4 χρονια την ‘’καταπτιστη’’ μοριακη βιολογια, 2 χρονια μεταπτυχιακο,4 χρονια διδακτορικο στην γενετικη ανθρωπου και 5 χρονια ειδικοτητας στην κλινικη μοριακη γενετικη. Δηλαδη 15 χρονια σπουδων. Στην ελλαδα δεν εχω δικαιωμα να εργαστω γιατι την αποκλειστικοτητα την εχουν οι γιατροι ‘’βιοπαθολογοι’’ με 6 χρονια γενικης ιατρικης και 1 χρονο ειδικοτητας στην γενετικη.

Σημειο 1) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ και σε ολο τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ κοσμο για να μην επεκταθω, οι βιολογοι μετα απο καταλληλη εκπαιδευση και μεταπτυχιακες εξετασεις μπορουν και υπογραφουν κλινικα αποτελεσματα η ιατρικες πραξεις οπως αστοχα τις ονομαζεται. Και επειδη στην επιστημη μου μιλαμε παντα με αποδειξειs:
Ενδεικτικα- Ηνωμενο Βασιλειο http://www.nhscareers.nhs.uk/details/Default.aspx?Id=249
Ολλανδια http://www.nationaleberoepengids.nl/Klinisch_Moleculair_Geneticus Στην Κυπρο που αυτο γινεται ειναι επικινδυνο? ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ??? ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Ο ‘’ΚΙΝΔΥΝΟΣ’’?...οπως παντα.

2) Ηδη σε κρατικα νοσοκομεια εδω και ΠΟΛΛΑ χρονια sύμφωνα με τις διατάξεις του 1397/83 και 2071/92 (άρθρο 125) αλλά και το νόμο 2519/97 (άρθρα 42,44) οι Βιολόγοι ανήκουν σε κλάδο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και διαβαθμίζονται μέχρι το βαθμό του Διευθυντή πχ. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Βιοχημικό τμήμα, Διευθυντής : Δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου, Βιολόγος.

2) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ δεν υπαρχει η πολυειδικοτητα της ιατρικης βιοπαθολογιας που καλυπτει 4 διαφορετικες ειδικοτητες.

3) Υπαρχει η ευρωπαικη οδηγια 2002/98/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιανουαρίου 2003 που δεν εφαρμοζεται ΜΟΝΟ στην ελλαδα (οπως παντα) που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ μετα απο εκπαιδευση να υπογραφουν κλινικα αποτελεσματα. Ενδεικτικα.

Άρθρο 9 Παρ 2α: “Ο υπεύθυνος (του εργαστηρίου) για τη θέσπιση προτύπων ποιότητας και ασφάλειας για τη συλλογή, τον έλεγχο, την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη διανομή ανθρωπίνου αίματος και συστατικών του αίματος” πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τα εξής προσόντα : α) να είναι κάτοχος διπλώματος, πιστοποιητικού ή άλλου τεκμηρίου επίσημης εκπαίδευσης στον τομέα της ιατρικής ή των βιολογικών επιστημών, το οποίο χορηγείται με την ολοκλήρωση πανεπιστημιακών σπουδών, ή μαθημάτων που αναγνωρίζονται ως ισότιμα από το οικείο κράτος μέλος”.

4) Φυσικα και αντιδρατε για τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (στα νοσοκομειο ηδη υπαρχουν βιολογοι) γιατι πλεον δεν θα μπορειτε να κοστολογειτε εξετασεις 400%-500% πανω απο την αξια τους οδηγοντας τα ταμεια αλλα και τους ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ στην κατασπαταληση δημοσιου/ιδιωτικου χρηματος αλλα που βαζετε στην τσεπη σας.

5) Πρεπει να καταλαβετε οτι εχετε στειλει μεταναστες υψηλα εξειδικευμενο προσωπικο με χρονια σπουδων με διδακτορικο και εξειδικευση στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ οπου και εξασκουν το επαγγελμα τους οταν στην ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ! Επιτελους η ομερτα πρεπει να σπασει! Σε ολες τις χωρες που δουλευουμε ειμαστε ενταξει ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ?

6) Πλεον και εγω και πολλοι αλλοι συναδελφοι θα κινηθουμε νομικα και με ΑΓΩΓΕΣ γιατι μονο ετσι καταλαβενετε, τοσο στα ελληνικα δικαστηρια οσο και στο ευρωπαικο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων γιατι Η ΜΑΦΙΑ ορισμενων απο ΣΑΣ πρεπει επιτελους να τελειωσει, οπως και η υποτιμηση μας ως προσωπικοτητες και ως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ με δεκαετιες σπουδων. Μπορει να περασουν χρονια αλλα επιτελους ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ γιατι δεν μπορουμε να επιβιωσουμε στην χωρα μας.

Σας ευχαριστω, και πρεπει επιτελους ολη η κοινωνια να καταλαβει οτι εξαιτιας κλειστων ΜΑΦΙΩΝ ορισμενων ανθρωπων (οχι ολων) και κλειστων επαγγελματων φτασαμε εδω που ειμαστε με νεους ανθρωπους που μπορουν και ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ειτε να καταδικαζονται σε ΑΠΡΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ειτε να φευγουν μεταναστες εξαιτιας ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ π.χ. ΄΄κλειστο΄΄ επαγγελμα ιατρων βιοπαθολογων.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!