tromaktiko: Android vs. iOS vs. MeeGo σε HTML5 test, μαντέψτε ποιος νίκησε

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Android vs. iOS vs. MeeGo σε HTML5 test, μαντέψτε ποιος νίκησε



Το Flash είναι φτου κακά και όλοι πλέον έχουν γυρίσει τα βλέμματα στην HTML5. Η νέα έκδοση της διάσημης αυτής γλώσσας φέρνει αρκετά νέα καλούδια για τους προγραμματιστές αλλά και όπως είναι αναμενόμενο και για τους end users.
Οι εταιρίες αρχίζουν σιγά-σιγά να την...
 υλοποιούν στους browsers τους, είτε μιλάμε για desktop, είτε για κινητά και ένας τρελός αγώνας έχει ξεκινήσει. Πρωτοπόρος της μετάβασης αυτής η Apple, αν και είναι προφανές από την κόντρα της με την Adobe για το Flash, η οποία υποστηρίζει θερμά την νέα έκδοση αυτή.

Ας δούμε λοιπόν πως τα πάνε μέχρι τώρα οι εταιρίες. Έχουμε 3 συσκευές, ένα Samsung Galaxy S2, ένα Apple iPad 2 και ένα Nokia N9. Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, πρώτο έρχεται το Nokia N9 με το φρέσκο MeeGo με κάποια pre-release έκδοση, δεύτερο το iPad 2 με το αρκετά γνωστό iOS στην έκδοση 4.3.3 και τελευταίο το Samsung Galaxy S2 με το λειτουργικό της Google, έκδοση 2.3.3. Τα αποτελέσματα ίσως είναι αναμενόμενα, αν σκεφτεί κανείς ότι το MeeGo στην ουσία δεν έχει καν κυκλοφορήσει και τη μανία της Apple για την HTML5. Ακόμη και η 3η θέση του Android είναι αναμενόμενη, αφού η Google δεν έχει δείξει τρελό ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα όλα τα high-end smartphone υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση του Flash. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και μιλάμε για αρκετά μικρές λεπτομέρειες στην υλοποίηση. Όσοι έχετε Android συσκευή με υποστήριξη Flash, ποιες είναι οι εμπειρίες σας μέχρι τώρα;

Πηγή: pestaola.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!