tromaktiko: Μείωση διδάκτρων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μείωση διδάκτρων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου έχει καταθέσει...
σειρά προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας με αιχμή του δόρατος τη μείωση των διδάκτρων κατά 30% για τις οποίες ως σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
Οι βασικές προτάσεις είναι οι εξής:
1. Μείωση των διδάκτρων κατά 30% για το τρέχον έτος και το επόμενο, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των φοιτητών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου είναι εργαζόμενοι που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35-60, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς να μειώνονται τα εισοδήματά τους και για τους οποίους το κόστος των διδάκτρων γίνεται σταδιακά δυσβάστακτο (κάθε διδακτική ενότητα έχει 3 μαθήματα, το καθένα εκ των οποίων κοστίζει 700 ευρώ).
2. Η απόδοση των ετήσιων διδάκτρων να γίνεται σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης έχει εκπονηθεί ειδική μελέτη από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η οποία έχει ήδη δοθεί στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής.
3. Απαλλαγή των αποφοίτων από την υποχρέωση πιστοποίησης γνώσης Η/Υ .
4. Προτεραιότητα των πτυχιούχων ΕΑΠ στα Μεταπτυχιακά Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.
Με τη σειρά τους οι διδάσκοντες, δεν δέχονται τη μείωση των διδάκτρων καθώς όπως αναφέρουν οι μισθοί τους προέρχονται κατά βάση από τα δίδακτρα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Θα εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο την πρόταση για μείωση των διδάκτρων και διευκόλυνση των φοιτητών μέσω της καταβολής των ετήσιων διδάκτρων με άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας;
2. Τα χρήματα που προέρχονται από τα δίδακτρα πως κατανέμονται σε σχέση με τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου;
3. Ποιο είναι το ακριβές ύψος του ποσού που λαμβάνει ως επιδότηση από το κράτος το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο;


Γιώργος Κοντογιάννης
Βουλευτής Ηλείας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!