tromaktiko: Χωρίς κόστος

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Χωρίς κόστος



Είναι πολύ δύσκολο πλέον, σαν κράτος, να φτιάξουμε έναν δρόμο, ένα λιμάνι, μία μαρίνα, ένα τούνελ, μία αερογέφυρα.

Είναι πολύ δύσκολο επίσης το κράτος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες.
Το καταλαβαίνουμε όλοι από τον μικρό έως τον μεγάλο. Λεφτά δεν υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Και ότι χρήμα μοιράζεται προέρχεται από δανεικά χρήματα. Όλοι το ξέρουμε. Όλοι το έχουμε αποδεχθεί. Ζούμε με δάνεια.
Αυτό όμως που δεν μπορούμε με τίποτα να αποδεχθούμε ως πολίτες μίας ευνομούμενης πολιτείας είναι η αδιαφορία, η ειρωνεία, ο εμπαιγμός , η κακή συμπεριφορά, η απαξίωση των εκπροσώπων του κράτους απέναντι στους πολίτες.
Αυτό μπορεί και πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Δεν πάει άλλο. Θα έχουμε, τολμώ να πω, στο άμεσο μέλλον αντιδράσεις από τους πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται. Σήμερα δεν τολμούν να κάνουν την βόλτα τους οι πολιτευτές μας. Αύριο, εάν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν και όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκπροσωπούν το κράτος.
Αγαπητοί κύριοι αλλάξτε την συμπεριφορά σας απέναντι στους πολίτες. Δώστε την προσοχή σας στα προβλήματα που μπορείτε να λύσετε άμεσα και γρήγορα. Σταματήστε τις ουρές στα γκισέ όλων των υπηρεσιών του κράτους. Ξεκινήστε, η κάθε υπηρεσία από μόνη της, να βρείτε τρόπους. Μην περιμένετε να σας οργανώσουν από ψηλά όπως πολλές φορές απαντάτε. Το «μάννα εξ’ ουρανού» μας τελείωσε. Αυτοοργανωθείτε. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Παραδειγματιστείτε από υπηρεσίες που δουλεύουν ικανοποιητικά(ΟΑΕΔ) και όχι από υπηρεσίες(ΤΕΒΕ. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ) ποÏ! … σαν σκοπό καθημερινά έχουν μόνο την ταλαιπωρία των πολιτών. Κάποια στιγμή πρέπει η άποψη της μειοψηφίας των υπαλλήλων που θέλουν να εξυπηρετούν τους πολίτες άμεσα και γρήγορα θα πρέπει να γίνει η κυρίαρχη άποψη και θέση των πολλών.
Εκπρόσωποι του κράτους: αλλάξτε ρότα πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!