tromaktiko: Το Πάθημα που Έγινε Μάθημα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το Πάθημα που Έγινε Μάθημα



Την πάτησα και εγώ από ινστιτούτα αδυνατίσματος…
Και ναι όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος με έπιασε η περίοδος της αυτοκριτικής και ακόμα...
χειρότερα της έλλειψης αυτοπεποίθησης. Αποφάσισα να πάω σε ένα από τα πιο γνωστά ινστιτούτα αισθητικής για να δω μήπως και μπορεί να διορθωθεί ένα αποτέλεσμα που άφησε ένα χρόνιο δερματικό πρόβλημα.

Τώρα θα μου πεις υπάρχουν και δερματολόγοι ,πλαστικοί χειρούργοι , και ένα στόλο άλλες ειδικότητες ιατρικής που θα μπορούσα να απευθυνθώ.

Έχοντας ήσυχη την συνείδηση μου και με την πείρα των 16 ετών προβλήματος και φυσικά δοκιμάζοντας πολλές θεραπείες σε όλες τις περιόδους της χρονιάς, επί όλα αυτά τα χρόνια που σας προανέφερα και έχοντας την γνώμη των πάνω από 9 δερματολόγων σκέφτηκα ότι δεν έχω να χάσω τίποτα εκτός από τα δύο βασικά:χρόνο και χρήμα. Πιεζόμουν και απ ΄ τα δύο αλλά το είχα πάρει απόφαση.

Σε όλο αυτό είχα στήριξη από την οικογένεια μου και πίστεψαν κι εκείνοι αυτό που ήθελα να πιστέψω κι εγώ, ότι όλα θα διορθωθούν. Και κυρίως στο τέλος θα είχε διορθωθεί η αυτοεκτίμηση μου και η ψυχολογία μου!

-Εδώ είναι το σημείο που λέω καλύτερα να πήγαινα σε ψυχαναλυτή.-

Ξεκινάω ενημερώνομαι -όχι αρκετά- κλείνω το ραντεβού μου,(με τρέλαναν στα τηλέφωνα, ακόμα και την ώρα που κατευθυνόμουν να πάω εκεί, μήπως και τελικά ακύρωνα το ραντεβού.) Απλά να δείξουν ένα υποτυπώδες ενδιαφέρον , σαν να είναι η μάνα σου ή η αδελφή σου και σε νοιάζονται τρομερά . Μη σου πω πιο πολύ και απ 'τη μάνα σου και απ' την αδελφή σου!

Ξεκινάει το ραντεβού. Ευγένεια που σε σκλαβώνει. Θέλεις να βγάλεις τα παπούτσια σου στην εξώπορτα μην λερώσεις το Savoir vivre! Περιποίηση, που δεν περιγράφεται. Να μη σας πολυλογώ μέσα σε 45' είχα αγοράσει πρόγραμμα 1680 ευρώ και μαντέψτε.. το πρόβλημα μου , θα εξαφανιζόταν μέσα σε λίγες εβδομάδες και μόνο. Φρόντιζαν πάντως με όμορφο και πλάγιο τρόπο να σου υπερτονίζουν εκτός από το "πρόβλημα" που είχες και γι' αυτό πήγες εκεί, και τα υπόλοιπα που έκανες χρόνια προπόνησης ώστε να αποβάλεις και να κάνεις πως δεν υπάρχουν.

Π.χ. λίγο κοιλίτσα μετά από 2 παιδιά ή ακόμα τριχοφυΐα εκεί που δεν υπάρχει . Είχαν τον τρόπο τους δεν λέω! Μην ξεχάσω, υποτίθεται ότι ιατρικό προσωπικό σε παρακολουθεί εκεί. Ας μην επεκταθώ σε αυτό..

Ξεκινάω λοιπόν τις επισκέψεις μου, που σημειωτέον δεν τελείωσαν καν και ήδη στα 3-4 πρώτα ραντεβού άρχισα να αισθάνομαι όχι απλά κορόιδο, όχι απλά χαζό κορόιδο αλλά οτιδήποτε άλλο χειρότερο,και περισσότερο απ' όλα δεν μου συγχωρούσα (ακόμα δεν το έχω χωνέψει το πώς την πάτησα) κάποτε είχα συμβουλέψει για κάτι παρόμοιο μια φίλη . Και κοίτα τώρα .Πολύ στενό οικογενειακό μου πρόσωπο έμαθα πως είπε αφού έμαθε όλα αυτά το εξής κορυφαίο. "Δεν το περίμενα ποτέ να την πατήσει έτσι ! Εκείνης της κόβει ! "

E! αυτό ήταν που μου την έδινε κι όλας . Συνήθως κάτι 'πατάτες' τέτοιες τις ψυχανεμίζομαι από χιλιόμετρα , αλλά όπως λέει και η γιαγιά μου ''το έξυπνο πετούμενο από την μύτη πιάνεται'' και έχει δίκιο.

Μετά από το τελευταίο μου ραντεβού και ύστερα από μια συζήτηση μεταξύ εμού και κάποιας υποτιθέμενης υπεύθυνης ορόφου. Όπου εγώ,βλέπε ξαπλωμένη και λόγω θεραπείας αδυνατώντας να απαντήσω όπως θα έκανα σε κανονικές ''λιμανίσιες'' συνθήκες , προσπαθούσε να με κάνει να πεισθώ πως καλό το πρόγραμμα που πήρα αλλά και αυτό,συν αυτό θα είναι το τέλειο αποτέλεσμα.

Άρχισα να δυσανασχετώ και να αισθάνομαι ότι σε λίγα λεπτά θα μου πει και το ΑΦΜ μου! Ήταν θρασύτητα σχεδόν ειρωνική όταν αρνήθηκα,αρχικά ευγενικά και στην συνέχεια λίγο πιο έντονα και το φινάλε της υπέροχης αυτής 7' λεπτής συζήτησης ήταν πως σχεδόν μάντεψε το οικογενειακό μου budget. Εκεί με φρίκαρε. Υποδείκνυε μια κατάσταση λες και γνωριζόμασταν απ 'το δημοτικό ή ακόμα χειρότερα λες και ήταν η λογίστρια μου!

Αυτό αν θυμάμαι καλά έγινε ημέρα Πέμπτη ή Παρασκευή , Σαββατοκύριακο άρχισα να φρικάρω από διάφορα . Κυριακή βράδυ googlάρω για να μάθω πληροφορίες και ότι άλλο σχετικό με όλη αυτήν την επιχείρηση κέρδους,στον ''χώρο της ομορφιάς''!

Αυτά που βρήκα ήταν αδιανόητα και δεν πίστευα πως όλα αυτά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια ώστε να προστατευθούν κι άλλα άτομα που ίσως μπλέξουν και ακόμα πιο χειρότερα από εμένα. Γιατί όσες φορές και να πήγα,είδα πολλές γυναίκες να ψαρεύονται για πελάτες και μετά στο ασανσέρ να παραμιλάνε.

Αφού διάβασα το δικαιώματα μου περίπου 8 φορές για να μην κάνω βεβιασμένες κινήσεις και στο τέλος γυρίσουν όλα εναντίον μου. Ενημερώθηκα από το ινστιτούτο καταναλωτών, από την γεν. γραμματεία καταναλωτή και από το υπουργείο οικονομίας γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα τους άφηνα ευρώ τσακιστό.

Ξεκίνησα όλες τις διαδικασίες .-Σημειωτέον πως απαιτούσαν αποπληρωμή όλου του ποσού της θεραπείας οπού και πλήρωσα μετρητής ( κ εκεί πιστεύω πως ήμουν ας πούμε τυχερή γιατί αν είχα μπλέξει με πιστωτική θα τους είχα « παντρευτεί» μέχρι να ξεχρεώσω.

Ενημέρωσα και την δικηγόρο μου για να μου λέει τι να κάνω και πώς να τους αντιμετωπίσω γιατί αν θυμάστε αρχικά έπαιρναν μέχρι και στο σπίτι αφού τελείωνα την θεραπεία για να δουν αν ήμουν ευχαριστημένη, αν μου άρεσε το περιβάλλον και άλλα γλύφτηκα τέτοια .

Μετά όμως από την αίτηση για υπαναχώρηση και απαίτηση μου να μου επιστροφή το ποσό που δεν έχω χρησιμοποιήσει σε κανενός είδους θεραπεία ( ζητούσα το αυτονόητο ), άντε και βρες τους στα τηλέφωνα.

Βοήθησε πολύ πιστεύω το τμήμα γεν. γραμματείας καταναλωτή που ανήκει στο Υπουργείο οικονομίας . Το οποίο και με ενημέρωσε γραπτά για τα βήματα που είχαν γίνει και έτσι μετά από 3 μήνες σχεδόν και χωρίς να φτάσουμε στα δικαστήρια πήρα την επιταγή στα χέρια μου και τελείωσε το πανηγύρι.

Μετά από αυτήν την εμπειρία μου, σας λέω όχι να μην πηγαίνετε αλλά να στηρίζετε την άποψη σας, να ξέρετε τι θέλετε και γιατί πάτε σε κάτι τέτοιο και να μην αφήσετε την οποιαδήποτε άσχετη να σας πουλήσει στρέμματα στο φεγγάρι!

Παρεμπιπτόντως, το πρόβλημα μου δεν διορθώθηκε αλλά άρχισε να καλυτερεύει από μόνο του και πλέον δεν το βλέπω όπως τότε. Θεωρώ ότι και πριν ήμουν συμπαθητική και τώρα το ίδιο.

Απλά είμαι γυναίκα,και η αυτοπεποίθηση καμιά φορά παίρνει ρεπό!
http://woman365.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!