tromaktiko: «Προϋπόθεση η ικανοποίηση των όρων της ΕΕ», λέει ο Αυστριακός καγκελάριος

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Προϋπόθεση η ικανοποίηση των όρων της ΕΕ», λέει ο Αυστριακός καγκελάριος



H ικανοποίηση των όρων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά προϋπόθεση για την εκταμίευση άλλων δόσεων του δανείου προς την Αθήνα, σημείωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων της αυστριακής Βουλής.
Ο κ. Φάιμαν αναφέρθηκε στην ανανέωση της...


 ψήφου εμπιστοσύνης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση από τον Γιώργο Παπανδρέου για το πώς και σε ποιο βαθμό, προτίθεται η Ελλάδα να ικανοποιήσει αυτούς τους όρους της ΕΕ.

Επισήμανε πως δεν υπάρχει ακόμη γραπτή δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού ως προς την ικανοποίηση των όρων, ενώ πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η ανάγκη για ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις και ταυτόχρονα η ανάγκη για λιτότητα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα φαύλο κύκλο.

Εν τω μεταξύ, τόσο στα χθεσινοβραδινά όσο και στα σημερινά δελτία της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης, κυριαρχούσε το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, το οποίο είναι επίσης πρωτοσέλιδη είδηση σε αρκετές από τις αυστριακές εφημερίδες.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σχολιάζεται ως «ξεπέρασμα του πρώτου εμποδίου» και σημειώνεται ότι τώρα ακολουθεί η προσπάθεια για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!