tromaktiko: Κοροϊδία...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κοροϊδία...



Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και πραγματικά προσπαθώ να δω πως θα τα βγάλω πέρα, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι , συνέδελφοι και μη καθώς...
επίσης που θα βρω να πληρώσω το νεό χαράτσι ή μάλλον χαράτσια...
Θα μιλήσω λίγο για τους μηχανικους. Ο ιμηχανικοί όπως είναι γνωστό από την στιγμή που πέρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , αυτόματα γράφονται και στον ασφαλιστικό τους φορέα το ΤΣΜΕΔΕ.
Για τις εισφορές αν δεν είσαι μισθωτός (άλλες κρατήσεις) ισχύουν πάνω κάτω ότι και στο ΤΕΒΕ (περίπου), πχ ένας μηχανικός με επταετία πληρώνει 3.000 ¤ το χρόνο , αν πληρώνει και την ειδική προσαύξηση δίνει 700 παραπάνω. Σύνολο 3700,00 ¤.
Έρχεται τώρα βάζει ένα 2% υπέρ ΟΑΕΔ σε ασφαλισμένους ενός ταμείου που το κράτος δεν σε αναγνωρίζει σαν άνεργο, που δεν μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας και το πιο ωραίο δεν μπορείς να να πεις ότι σταματάω και διαγράφομαι από το ταμείο, όπως συμβαίνει στο ΤΕΒΕ.
Έχεις δεν έχεις δουλειά , αν σε απέλυσαν αλλα επειδή είσαι με μπλοκάκι δεν μετράς, τα 3700 το χρόνο πρέπει να τα δίνεις(το που θα τα βρεις δεν τους ενδιαφέρει, εκεί λειτουργει η τράπεζα ΓΟΝΕΙΣ, όσοι μπορούν φυσικά) αλλά να δίνεις και ένα επιπλέον 2% για τους ανέργους !!!!
Μεγάλη κοροϊδία ..... αλλά και ειρωνεία.
Ααα μην ξεχάσω και το τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τρελή εφεύρεση. Για 2 επαγγελματίες με έδρα στην ίδια περιοχή , με εντελώς διαφορετικό εισόδημα, ειδικότητα, επάγγελμα, χρόνια στην αγορά, κτλ. αποφάσισαν ότι θα πρέπει να δώσουν το ίδιο ποσό, όπως επίσης
ο γιατρός του κολωνακίου αλλα και ο μηχανικός θα πω εγώ θα δώσει 100 - 200 ¤ παραπάνω το χρόνο από έναν άλλο ελ. επαγγελαματία (συνάδελφο και μη) που έχει δηλώσει το σπίτι του ή των γονιών του για έδρα και δουλεύει για 900 ¤ με μπλοκάκι (μην ψάχνετε , είναι απλά πάρα πολλοι...).
Και πάλι συγχαρητήρια στους ξύπνιους που σκέφτονται όλα αυτά τα μέτρα. Αν πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγησει πουθενά αλλού εκτός απο τρελή υφεση ή ίσως χρεοκοπία , τότε απλά ζουν σε έναν κόσμο όμορφα και αγγελικά πλασμένο, του δικού του συμφέροντος (και των κοντινών τους).

Ένας απλός μηχανικός
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!