tromaktiko: Λευκωσία: Αστυνομικοί δεν έβρισκαν αστυνομικούς για να πληρώσουν πρόστιμα και διατροφές

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Αστυνομικοί δεν έβρισκαν αστυνομικούς για να πληρώσουν πρόστιμα και διατροφές



Εμβρόντητοι έμειναν λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όταν διαπίστωσαν ότι, στους χιλιάδες πολίτες εναντίον των οποίων εκκρεμούν εδώ και χρόνια δικαστικά εντάλματα ποινικών υποθέσεων, τα οποία συνολικά ανέρχονται στο...
αστρονομικό ποσό των 126 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, δημόσιοι υπάλληλοι, γνωστοί επιχειρηματίες, καθώς και πρόσωπα που παρευλάνουν καθημερινά από τα ΜΜΕ. Για την Αστυνομία, όλοι αυτοί δηλώθηκαν ως «μη εντοπισθέντες».

Ακόμη πιο εντυπωσιακή όμως είναι η διαπίστωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι, τους «μη εντοπισθέντες» συμπεριλαμβάνονται και αστυνομικοί, εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν 200 περίπου δικαστικά ποινικά εντάλματα. Οι συνάδελφοι τους, όμως, οι οποίοι έχουν την ευθύνη εκτέλεσης των ενταλμάτων, για πάνω από ενάμιση χρόνο, δήλωναν αδυναμία να τους εντοπίσουν. Τους βρήκε πάντως το γραφείο της κ. Γιωρκάτζη, η οποία ενημέρωσε με επιστολή της τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη στον «Φ» η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, μόλις περιήλθε εις γνώσιν του Αρχηγού το γεγονός, έδωσε αμέσως οδηγίες να εντοπιστούν οι αστυνομικοί στους οποίους αναφέρεται στην επιστολή της η κ. Γιωρκάτζη για να εκτελεστούν τα εντάλματα πληρωμής, τα οποία αφορούν κυρίως ποσά για διατροφές παιδιών και πρόστιμα από τροχαίες παραβάσεις.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια, ο Αρχηγός είχε διατάξει να ελεχθούν εξονυχιστικά τα ανεκτέλεστα δικαστικά εντάλματα, προειδοποιώντας ότι, εάν εντοπιστούν αστυνομικοί που δεν πληρώνουν, θα συλληφθούν. Βεβαίως, καμία σύλληψη δεν έγινε τότε, διότι, όλοι οι αστυνομικοί, που παραδόξως δεν εντοπίζονταν για χρόνια, πλήρωσαν στο «πι και φι».

Πλέον, όπως απέδειξαν περίτρανα οι λειτουργοί της κ. Γιωρκάτζη, το επιχείρημα ότι δεν εντοπίζονται τα πρόσωπα εναντίον των οποίων εκδίδεται δικαστικό ένταλμα διότι, δεν είναι γνωστή η ιδιότητα τους, δεν ισχύει σε πολλές περιπτώσεις.

Σήμερα υπολογίζεται ότι τα ανεκτέλεστα εντάλματα έφτασαν αισίως τις 154.000 και αφορούν ποσό 126 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κρατικά έσοδα. Για αυτό το λόγο άλλωστε τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών μελετούν την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων για είσπραξη -αν όχι όλου, τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους των- δεκάδων εκατομμυρίων.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!