tromaktiko: Σχετικά με δημόσιους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σχετικά με δημόσιους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες



Όλοι εκ του ασφαλούς μιλάνε...
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κολλημένοι μια ζωή στο πόστο τους, με μηδενικές προοπτικές εξέλιξης. Παίρνουν όμως ΒΡΕΞΕΙ-ΧΙΟΝΙΣΕΙ το μισθό τους, έναν αξιόλογο μισθό. Έχουν σταθερό ωράριο και ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να τους κρατήσει παραπάνω, δεν υποχρεωμένοι άλλωστε να κάτσουν.

Από την άλλη οι ελ΄επαγγελματίες ούτε σταθερό εισόδημα έχουν, ούτε σταθερό ωράριο, ούτε σταθερή πελατεία.
Όμως το κράτος μας σκέφτηκε και έτσι έχουμε ΣΤΑΘΕΡΕΣ εισφορές στον ΟΑΕΕ, ΣΤΑΘΕΡΗ φορολογία, και ας μην έχουμε λεφτά να πάρουμε καινούρια ρούχα και να κυκλοφορούμε με τα μπαλωμένα.

Παράπονο δεν έχω για τους δημόσιους υπαλλήλους, άλλοι αυτοί άλλο εμείς. Σα να συγκρίνουμε κεράσια με μπανάνες. Ίσα ίσα χαίρομαι να παίρνουν πολλά λεφτά γιατί έτσι κινείται η αγορά και ουσιαστικά ζούμε από αυτούς.

Σκεφτείτε συνάδελφοι ελ. επαγγελματίες τι θα γίνει αμα μειωθούν οι μισθοί... θα μας επηρεάσει ΑΜΕΣΑ και εμάς.Γι αυτό σταματήστε να αλληλοφαγώνεστε και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον ότι τα τρώει.
Εμείς είμαστε πολύ χειρότεροι γιατί άνετα μπορούμε να μην κόψουμε ένα τιμολόγιο. Ο δημόσιος υπάλληλος δε μπορεί να κρύψει τον μισθό του, τι θα πει οτι δε τον πλήρωσε το κράτος?
Μια καλή λύση θα ήταν οι εισφορές στον ΟΑΕΕ(το μεγαλύτερο ΚΛΕΨΙΜΟ των ελ. επαγγελματιών, και κανείς δε λέει τίποτα...όλοι πρόβατα) να είναι ανάλογες των καθαρών εσόδων.

ΥΓ. Το ξέρω ότι το κείμενο θα πυροδοτήσει άπειρες δόσεις κόμπλεξ και αλληλοφαγώματος. Διαίρει και βασίλευε...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!