tromaktiko: Η πωλησεις της ΔΕΗ αποτελεί εθνική προδοσία

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η πωλησεις της ΔΕΗ αποτελεί εθνική προδοσία



Π Ω Λ Ε Ι Τ Α Ι ;
Σήμερα η αγωνία για το μέλλον της ΔΕΗ, εκτός από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης, αφορά τους πολίτες αλλά και τους Μεσίτες...

Οι πολίτες εάν θα έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Αγαθό της ηλεκτρικής Ενέργειας, στο τυφώνα της οικονομικής κρίσης που βιώνουν, και οι Μεσίτες Πολιτικοί, εάν προλάβουν από τις εξελίξεις να ξεπουλήσουν τον Εθνικό Πλούτο στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα στα οποία έχουν δεσμευτεί.
Βλέπουμε λοιπόν σήμερα, ένα έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των πολιτικών διαφορετικών κομμάτων, για το ποιος θα κατηγορήσει τoν αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Με λύπη δυστυχώς ακούσαμε για άλλη μια φορά, τον πρόεδρο του κόμματός μας από το βήμα της Βουλής να καταγγέλλει, ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι, διότι προσπαθούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Παρόλο που κρατά Εθνική Στάση και δεν συναινεί, στα κελεύσματα των Αγορών και Τραπεζιτών για πλήρη Οικονομική Υποδούλωση της Χώρας .
Για άλλη μία φορά, οι γνωστοί σύμβουλοί του στην ενέργεια, τον παραπληροφορούν και τον εκθέτουν. Διότι στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η ΠΑΣΚΕ δεν έχει πλειοψηφία και η ΔΑΚΕ/ΔΕΗ συνολικά στους εργαζόμενους έχει την πλειοψηφία.
Διαπιστώνουμε παράλληλα ότι τόσο οι βουλευτές όσο και τα νεοπαγή κόμματα, να είναι ξεκομμένοι από τις ανάγκες της Κοινωνίας και τα αιτήματα των εργαζομένων, σε κάθε κλάδο που αντιστέκεται.
Άραγε έχουν διαβάσει το αγωνιστικό πλαίσιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
Σε ποιο σημείο αναγράφει τη διατήρηση των προνομίων που επικαλούνται ότι διεκδικούμε;
Επειδή ο αγώνας είναι Πολιτικός αλλά και πρωτίστως Οικονομικός, καλούμε τον οποιοδήποτε πολιτικό, καλόπιστα, στα πλαίσια του Δημοκρατικού Διαλόγου να μας απαντήσει δημόσια αλλά και για να ενημερωθεί η κοινωνία:
Ø Αποτελεί πολιτική θέση και στάση η απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας;
Ø Είναι στα αιτήματα της Τρόικας στο Μνημόνιο που έχει υπογράψει με την Ελληνική κυβέρνηση;

Σαφώς και ναι. Όμως η απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, εφαρμόζετε στην Ελλάδα από το 2001 και δραστηριοποιούνται στον τομέα του ηλεκτρισμού δεκάδες εταιρείες, τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική.
Όμως το πρόβλημά τους είναι άλλο. Είναι ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ, γιατί προσφέρει, ακόμη, φθηνό ρεύμα στους Έλληνες πολίτες, παρόλο που την έχουν καταστήσει όλες οι κυβερνήσεις, ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ του Κράτους.
Ο αγώνας είναι και Οικονομικός. Όχι γιατί επιδιώκομε να κερδίσουμε σαν «συντεχνία» που κάποιοι επικαλούνται, στην προσπάθεια που καταβάλουν σήμερα να μην αναδειχθεί, το μεγαλύτερο Οικονομικό Σκάνδαλο που βαίνει να συντελεστεί από τη σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους.
Είναι γνωστό ότι η χώρα, τόσο στο Μνημόνιο όσο και στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έχει υποθηκεύσει κάθε επικερδή επιχείρηση και οργανισμό, καθώς και τον ορυκτό πλούτο σε στεριά και θάλασσα.
Άραγε δε θα πρέπει το πολιτικό προσωπικό της χώρας να απαντήσει, στον Ελληνικό λαό, γιατί θέλει να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ όσο-όσο και ποια τα οφέλη, εάν υπάρχουν, για το λαό από την ενέργειά τους αυτή;
Τι έσοδα προσδοκά να εισπράξει το κράτος, εάν υλοποίηση την πολιτική απόφαση για περαιτέρω μετοχοποίηση κατά 17%, όταν η ΔΕΗ σήμερα:

· Διαχειρίζεται κοιτάσματα Λιγνίτη περί τα 60 Δις ευρώ.
· Η πάγια λογιστική περιουσία της ανέρχεται περί τα 26 Δις ευρώ, ενώ η πραγματική υπολογίζεται στα 40 δις.
· Το επενδυτικό της πρόγραμμα για το χρονικό διάστημα 2009-2014 ανέρχεται στα 11,5 Δις ευρώ.
· Για το νέο εργοστάσιο στην Πτολεμαΐδα θα δαπανήσει περί το 1,352 Δις ευρώ.
· Η διασύνδεση των Κυκλάδων υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τα 583 εκατομμύρια ευρώ.
· Το έτος 2010 συνολικά το κράτος εισέπραξε 1,6 δισ.€ από τη ΔΕΗ (μέρισμα, φόροι, ΦΠΑ, κλπ).
· Οι περικοπές στο προσωπικό κατά εφαρμογή των Νόμων 3833/10, 3845/10 και 3847/10 ανέρχονται σε 210 εκατομμύρια ευρώ.
· Ακόμα εάν ξεπουλιόταν και το 51% που ανήκει στο κράτος θα εισέπραττε 1,2 δισ.€.
Άραγε όταν το κράτος, έναντι αυτών των οικονομικά δεδομένων, προσδοκά έσοδα από την αποκρατικοποίηση του 17% της ΔΕΗ 380 εκατομμύρια ευρώ τι διαπράττει;

Για την ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ Εθνικό Ξεπούλημα και οι βουλευτές που θα συναινέσουν με την θετική τους ψήφο, Εθνική Προδοσία.
Και για όλους που θα διαπράξουν το εθνικό έγκλημα θα πρέπει να στηθεί, όχι άλλη μία εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αλλά ένα Νέο Γουδί.

Τέλος όσον αφορά για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, ότι η στάση και οι πολιτικές για τη Νέα Δημοκρατία δεν καθορίζονται με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ του δηλώνουμε:
Όποιο κόμμα ή πολιτικός δεν αφουγκράζεται τι βιώνει η κοινωνία, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της, τότε οι εξελίξεις τους προσπερνά και τους θέτει στο περιθώριο.
Η ΔΑΚΕ ουδέποτε υπήρξε η παράταξη που χειραγωγήθηκε ή κηδεμονεύτηκε από τον πολιτικό της φορέα. Αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί, τη Φωνή της Κοινωνίας και των Εργαζομένων στο κόμμα και όχι την φωνή του κόμματος στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Για μας οι πολιτικές θέσεις διαμορφώνονται στους Κοινωνικούς αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στους Δρόμους και τις Πλατείες και όχι από κάποιους Πολιτικούς στα σαλόνια των κοσμικών Προαστίων.
Για μας οι φιλίες Σφυρηλατούνται στην Εργασιακή Ανασφάλεια και στην Αβεβαιότητα για το Μέλλον.
Για κάποιους από τους πολιτικούς οι φιλίες δημιουργούνται στα γυμναστήρια και στις δεξιώσεις.
Το σίγουρο είναι, ότι η κοινωνία αδιαφορεί σήμερα για την αγωνία του πολιτικού συστήματος, εάν πετύχει να γίνει αρεστό στις διεθνείς αγορές.
Αγωνιά, για το στάδιο της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, που οδηγείται από τις αποφάσεις των πολιτικών. Οι οποίοι είναι ξεκομμένοι και εξαφανισμένοι από την κοινωνική τους βάση.
Ο λαός όμως σίγουρα έχει τρόπο να αντιδράσει.
Όχι με βία, αλλά με ουσιαστική παρέμβαση, π.χ. Μήπως θα έπρεπε άραγε, να δώσουμε να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, στον κάθε βουλευτή που τον τιμήσαμε με την ψήφο μας;
Έτσι θα καταλάβουν το πραγματικό πρόβλημα που βιώνει η Ελληνική Οικογένεια σήμερα.

Όσο για τον εκπρόσωπο τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας των «Προθύμων», κ. Οικονόμου Ι., που δήλωσε ότι απεργούμε για τα συντεχνιακά μας τι απάντηση να δώσουμε;
Μήπως θα την καταλάβει; Εδώ δεν είχε καταλάβει τον θεσμικό του ρόλο σαν Γεν. Γραμματέας Καταναλωτή, που τον είχε τοποθετήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Πάρτι έκαναν τα ιδιωτικά Καρτέλ στην πλάτη του Ελληνικού Λαού και περίμενε η αγορά να ρίξει τις τιμές.
Θα καταλάβει άραγε σήμερα το νέο καρτέλ που πάει να στηθεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας;
Σίγουρα όχι, εκτός και αν ....................
Γιατί τα οικονομικά συμφέροντα στην ενέργεια είναι μεγάλα. Δεν χρειάζεται να είσαι ΠΥΘΙΑ για να το διαπιστώσεις.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ
http://edoppatras.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!